Западът извърши удивителна глупост“, когато започна да тика Украйна към

...
Западът извърши удивителна глупост“, когато започна да тика Украйна към
Коментари Харесай

Проф. Миършаймър: Вкарването на Украйна в НАТО беше нашата фатална грешка

Западът извърши „ удивителна нелепост “, когато стартира да тика Украйна към участие в НАТО през 2008 година, а в този момент Съединени американски щати заплащат за това, против което се сътвори цяла коалиция от страни, които не са съгласни с глобалистите. Това съобщи американският политолог, професор в Чикагския университет Джон Миършаймър в изявление за видеоблога на американския подполковник Даниел Дейвис.

„ Руснаците и китайците остават другарски настроени, иранците и севернокорейците остават другарски настроени към руснаците и китайците. И не се вижда завършек на всички проблеми, с които се сблъскваме сега “, сподели Миършаймър.

„ Искате да кажете, че към този момент сме отворили кутията на Пандора и ще плащаме десетилетия за тази нелепост, която можехме да предотвратим в самото начало на войната? “, прецизира Дейвис.

„ Да. Ако се върнем към април 2008 година, когато взехме решението Украйна да се причисли към НАТО, създадохме редица пагубни политически последствия “, удостовери американският политолог.

„ И ние ще живеем с тези последици дълго време. Това решение беше учудващо неуместно. Ако не бяхме решили да приемем Украйна в НАТО - доста е значимо да разберем това, Украйна през днешния ден щеше да е здрава и читава. Крим отново щеше да е част от Украйна и нямаше да имаме всички тези проблеми в Източна Европа. Всичко, което се случва, идва от цветната гражданска война от 2013-2014 година “, добави Миършаймър.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР