Западът иска да извади Русия от Съвета за сигурност на

...
Западът иска да извади Русия от Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия се опасява, че ще я изхвърлят от Съвета за сигурност на ООН

Западът желае да извади Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи заместник-председателят на икономическия комитет на Съвета на Руската федерация Сергей Калашников, представен от РИА „ Новости “.

Според Калашников Русия е неуместен състезател и Западът желае да я изхвърли отвред.

Депутатът показва, че английската министър-председателка Тереза Мей се пробва да обезпечи интернационална поддръжка, в това число и в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за наказателни ограничения против Русия поради покушението против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал.

Калашников изрича съмнение, че западните страни ще се опитат да прокарат промяна в Организация на обединените нации, при което Русия да загуби непрекъснатото си място в Съвета за сигурност.

При основаването на Организация на обединените нации непрекъснати места в Съвета за сигурност получават страните победителки във Втората международна война – Съединени американски щати, Съветският съюз, Англия, Франция и Китай.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Русия наследява статута му в Организация на обединените нации.

Калашников разяснява и глобите, които Англия се готви да наложи на Русия поради покушението против Скрипал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР