Западът гледа на Молдова като на следваща Украйна, заяви руският

...
Западът гледа на Молдова като на следваща Украйна, заяви руският
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът гледа на Молдова като на следваща Украйна

Западът гледа на Молдова като на последваща Украйна, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости и телевизия " Россия 24 ".

 

Оглеждат Молдова за ролята на последваща Украйна, бяха точните му думи. Според Лавров президентът на страната Мая Санду е подготвена " на процедура на всичко ", включително и да сплоти Молдова с Румъния.

 

Лавров акцентира, че това обединяване е допустимо, тъй като " съумяха с задоволително характерни, само че не напълно демократични способи, да сложат отпред на страната президент, който напира за НАТО, който има румънско поданство ".

 

На 21 януари Мая Санду съобщи, че поради участието в НАТО Молдова може да се откаже от записания в конституцията й неутралитет. В Русия нарекоха такава политика " самоубийствена ".

 

Руските медии припомнят, че доставката на западно оръжие за Кишинев към този момент е в ход, а съветското външно министерство предизвести, че натъпкването на Молдова с натовско оръжие ще докара до злополука.

През лятото някогашният президент на Молдова Игор Додон съобщи, че Мая Санду и нейните " западни господари " предизвикат дестабилизация на обстановката в страната. Според него се приготвя военно и политическо присъединение на Молдова към Русия, а също по този начин и разполагане на войски на НАТО на нейна територия.

 

Превод и редакция " Епицентър "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР