Западът е разкъсван между страха и надеждата, докато Ердоган удължава

...
Западът е разкъсван между страха и надеждата, докато Ердоган удължава
Коментари Харесай

Заради победата на Ердоган в Турция, Западът влиза в капан

Западът е разкъсван сред страха и вярата, до момента в който Ердоган удължава 20-годишното си ръководство, съгласно западни медии, говорещи в реакция на турските изборни резултати. Един избран отново президент може да приближи още повече страната-членка на НАТО до Русия или „ вместо това да бъде по-отворена към други възможности “, споделят анализатори.

Западните столици резервираха безмълвие по време на президентската акция в Турция - скрито се надяваха, че несигурното 20-годишно ръководство на Реджеп Тайип Ердоган ще завърши ненадейно - само че в този момент, когато той получи решителен трети мандат, Западът е разкъсван сред боязън и вяра, написа The Guardian.

Колективният Запад се опасява, че спечелилият Ердоган ще употребява своя успех, с цел да отчужди страната-членка на НАТО от демократичния и всемирски Запад.

Но в това време на Запад има вяра все пак, че откакто му е неразрешено да се кандидатира още веднъж и по този метод е освободен от нуждата да угажда на националистическия електорат до края на политическия си живот, турският водач най-малко ще бъде отворен за увещание и ще основе външната си политика на нещо друго от самозапазване.

Във всеки случай изборът, който необвързаният Ердоган прави, има значение освен за Турция, НАТО и всеки ред, който се появява в края на спора в Украйна, допуска The Guardian.

Основната задача на Запада, отбелязва вестникът, е да предотврати въздействието на Русия на Путин върху Турция на Ердоган. Но, признава The Guardian, малко западни дипломати са оптимисти.

Един от тях сподели: „ В предишното той трансформира транзакционизма съвсем във форма на изкуство, а по-късно съвсем в идеология. Но в последно време прерасна в същинска неприязън към западните полезности и надменност. ”

Вътрешният министър на Ердоган Сюлейман Сойлу сподели по време на предизборната акция, че всеки, който демонстрира прозападни трендове, е изменник. Може да е било просто предизборна изразителност, само че тя отразява манталитета в Турция и евентуално другаде.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР