Западът буквално тласка Украйна да продължи войната, която води срещу

...
Западът буквално тласка Украйна да продължи войната, която води срещу
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада, че воюва срещу Русия

Западът безусловно тласка Украйна да продължи войната, която води против Русия. Това съобщи   съветският външен министър Сергей Лавров в сряда на среща с участници в научно-образователната стратегия " Диалог за бъдещето ", заяви ТАСС.

Според министъра, западните страни не се пробват да заобикалят боен спор сред нуклеарните сили.

" Това приказва доста, в това число в подтекста на тяхната линия за Украйна, която безусловно е тласкана да продължи войната, която Западът води против Руската федерация ", сподели той.
 Лавров: Западът милитаризира Югоизточна Азия, с цел да подчини Русия и Китай
Лавров: Западът милитаризира Югоизточна Азия, с цел да подчини Русия и Китай

Руският външен министър укори дейностите на Съединени американски щати в района

Ядрените сили би трябвало да заобикалят всякаква военна борба между тях, в това число с потребление на стандартни оръжия, сподели Лавров.

Лавров напомни, че по самодейност на Москва при започване на тази година водачите на страните - непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации потвърдиха, че в нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да се разпалва.

" Позицията на Русия отива по-далеч: в допълнение към недопустимостта на такава война е належащо да се заобикаля всевъзможен боен конфликт сред нуклеарните сили, даже с потреблението на стандартни оръжия. Ескалацията може да стане неконтролируема ", акцентира той.

Министърът уточни още, че Москва ще продължи да отстоява световната сигурност и непоклатимост.

" По самодейност на Русия президентите на Руската федерация и Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън на 16 юни 2021 година потвърдиха формулата Горбачов-Рейгън: в нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да се отприщва. ", добави Лавров.
 Лавров разкритикува Запада за подлите му трикове на геополитическо инженерство против Русия и Китай
Лавров разкритикува Запада за подлите му трикове на геополитическо инженерство против Русия и Китай

Двустранното взаимоотношение сред Москва и Пекин достигнало невиждани висоти

Бързата еволюция на НАТО тревожи Русия, сподели още министърът.

" Загрижени сме за бързото развиване на Северноатлантическия алианс, в това число в подтекста на войната, отприщена от Запада против нас в Украйна и световната сигурност. Доскоро всички бяха уверени, че НАТО е защитителен съюз, който се занимава единствено с защитавайки териториите на личните си членове.След изгубването на Съюз на съветските социалистически републики и Варшавския контракт изчезна и смисълът от съществуването на НАТО - въпреки всичко те желаеха да се " защитят " от социалистическия лагер, управителен от Съветския съюз ", сподели министърът споделих.

Лавров акцентира, че все пак НАТО не е липсващ и продължава да търси смисъла на своето битие.

" Първоначално акцията в Афганистан се смяташе за опрощение. След това, след срамното бягство от тази страна, НАТО се нуждаеше от друга причина - напомни ръководителят на съветската дипломация. - Те я откриха в сдържането на Русия и раздуването на Украйна. За мнозина години след преврата в Киев, това се трансформира в инструмент за въздържане на Русия, плацдарм за офанзива на съветските ползи в непосредственото ни обграждане.През цялото това време, с директното поощряване на западните спонсори на режима в Киев, законодателното заличаване на съветския език, просвета, медии и обучение.
 Киев не желае да чака победа във войната, с цел да влезе в НАТО
Киев не желае да чака победа във войната, с цел да влезе в НАТО

Така той отговори на Столтенберг

Загубата на водещи позиции на международната сцена от Запада може да предизвика НАТО към недомислени безотговорни решения , сподели съветският външен министър.

" Експанзионистичният глобализъм, демонстриран от този нападателен блок, е невиждан. Убеден съм, че световното болшинство ясно вижда заканите, подбудени от тази линия на съюза, и осъзнава, че разбирането на западняците за загубата на водещите им позиции на международната сцена може да въодушеви НАТО да вземат прибързани, безотговорни решения ", акцентира министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР