Западът бе твърде бавен да се задейства за руската агресия

...
Западът бе твърде бавен да се задейства за руската агресия
Коментари Харесай

Джонсън признава пред Украйна, че Западът се е забавил да отговори на руската заплаха

Западът бе прекомерно муден да се задейства за съветската експанзия в Украйна , сподели Борис Джонсън пред украинските депутати, оповестява БиБиСи.

Обръщайки се към украинския парламент посредством видеовръзка, той сподели, че съдружниците на Украйна " не могат да създадат същата неточност ", както направиха по време на нашествието в Крим през 2014 година

Той сподели, че Западът е бил " прекомерно муден, с цел да разбере какво в действителност се случва " и " не е съумял " да наложи групово наказания против Владимир Путин. Подробности за 300 милиона паунда спомагателна военна помощ също бяха оповестени от Джонсън.

Военната помощ, която ще бъде изпратена в Украйна през идващите седмици, ще включва съоръжение за електронна война, радарна система , устройства за заглушаване на GPS и устройства за нощно виждане .

Премиерът на Обединеното кралство - първият интернационален водач, който се обърна към Народното събрание след съветската инвазия - похвали съпротивата на Украйна против съветските сили . " Вие взривихте мита за непобедимостта на Путин и написахте една от най-славните глави във военната история и в живота на вашата страна ".

" Така наречената непреодолима мощ на военната машина на Путин се разруши в украинския национализъм и любовта към родината ".

Той също по този начин повтори думите на премиера Уинстън Чърчил , тъкмо както направи украинският президент Володомир Зеленски, когато се обърна към депутати в Уестминстър през март. " Това е най-хубавият час на Украйна, който ще бъде запомнен и разказан за генерации напред ".

" Вашите деца и внуци ще кажат, че украинците са научили света, че грубата мощ на агресора не може да се мери с моралната мощ на народ, решен да бъде свободен ".

" Не е ужасно, когато подобен злобен зложелател е против теб, в случай че подобен добър другар като Англия е до теб ", сподели украинският президент.

В по-ранно изявление за Good Morning Britain, Джонсън сподели, че Обединеното кралство е отпред в света, като оказва помощ на Украйна да се отбрани. " Това, което Обединеното кралство прави - и го прави от началото на рецесията - е да управлява света в помощ за украинците да се защитят от варварската експанзия от страна на Владимир Путин . Това е всичко, което вършим ".

" Не споделяме, че вършим това, с цел да предизвикаме някаква геополитическа смяна или да имаме резултат в Москва... Това, което ни интересува, е украинският народ и тяхното страдалчество. "

На въпроса за апела на украинския дипломат в Обединеното кралство към депутатите да анулират визовите правила за бежанци , бягащи от страната, министър председателят настоя, че е значимо да се " отбрани системата от тези, които биха желали да злоупотребят с нея ".

Издадени са общо 86 000 визи, само че единствено 27 000 бежанци са пристигнали, сподели Джонсън. Той сподели, че Обединеното кралство е можело да реагира по-бързо.

Последният транш от военна поддръжка включва радарни системи, предопределени да откриват артилерийски снаряди и ракети и по-късно да локализират позициите на оръжията, които ги изстрелват .

Обединеното кралство също по този начин доставя тежки въздушни дронове , които могат да транспортират доставки на украинските сили, които са станали изолирани.

Даунинг Стрийт съобщи, че ще изпрати 13 профилирани Toyota Land Cruisers за отбрана на цивилни чиновници на командни постове и ще помогне на органите за сигурност да възстановят железопътните линии в Източна Украйна , където в този момент са съсредоточени съветските сили.

Външният министър Лиз Тръс сподели, че бронираните транспортни средства, поискани от украинското държавно управление , също ще оказват помощ за евакуирането на цивилни , бягащи от съветски обстрел на фронтовата линия. Те ще дойдат там в идващите дни, сподели тя.

Миналата седмица министрите обявиха, че скоро ще могат да доставят на Украйна ракети Brimstone , както и да изпратят бронирани машини Stormer в поддръжка на противовъздушната защита на страната.


 Джонсън: Войната в Украйна разкри
Джонсън: Войната в Украйна разкри " историческата нелепост " на Путин

Англия дава военна помощ на Киев за още 300 млн. лири
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР