Занзибар избра да забрави за Ковид. Няма тестове, няма карантини,

...
Занзибар избра да забрави за Ковид. Няма тестове, няма карантини,
Коментари Харесай

Как Занзибар води живот без ковид?

Занзибар избра да не помни за Ковид. Няма проби, няма карантини, а тюркоазено синя вода и бял пясък. Ще има ли обаче тази амнезия трайни последици?

Тук никой не върви с маска, няма палатки за тестване или имунизационни коридори. Така евентуално наподобява раят след повечe от година пандемия. Властите в Занзибар са решили да не обръщат внимание на ковид и за момента това няма тежки последици.

Група другари - трима от Австрия и един от Италия, си дефинират среща на острова. Десетдневната отмора им коства по 1 500 евро на човек. Доволни са от опцията да бъдат дружно без ограничавания и терзания.

" Това е единствената дестинация, отворена сега. Това е и една от аргументите да съм тук ", споделя един от тях.

На Занзибар идват туристи от целия свят. Месеци наред островът беше единствената допустима дестинация за отмора.

Официалната власт твърди, че на Занзибар ковид няма. Всички обаче са наясно, че това не дава отговор на истината. През миналите няколко месеца в локалните лечебни заведения са регистрирани редица случаи на пневмонии. Ресторантите и питейните заведения обаче са отворени и за тях пандемията е опция.

От Световната здравна организация показаха опасения за обстановката в Занзибар. Животът на острова обаче продължава, а имунизация не се възнамерява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР