Занимаваме с групата на Мратин Божанов като някакво изключително явление,

...
Занимаваме с групата на Мратин Божанов като някакво изключително явление,
Коментари Харесай

Адв. Ина Лулчева: Нотариуса е материализиране на зависимостите в съдебната система

Занимаваме с групата на Мратин Божанов като някакво извънредно събитие, откакто всички обстоятелства за нея са ясни. Това съобщи пред БНР юрист Ина Лулчева.

 

" Започваме да разясняваме проблемите в правосъдната система, когато се случи едно ликвидиране. А те са поредност от обстоятелства, които ни дават освание да се тормозим, само че подминаваме.

Още през 1992 година правосъдната система беше разтърсена. Тя е консервативна и когато се наруши целостта и моралът й с неоснователни случайни смени, се основава заплаха за такива феномени.

След това пристигна ерата на Татарчев, който сподели, че единствено Господ е над него. Тогава породиха групировките, които получиха въздействие в правосъдната система  и прокуратурата. После пристигна основният прокурор Филчев, при който имаше самоубийство на прокурор и още веднъж не се възцари положителната процедура. Започна задържането на хора като принуда. По времето на Борис Велчев имаше известно усмиряване на системата, само че без да се изчистят практикитие, които бяха основани. Борисов пък сподели в изявление: " Да, аз избрах Гешев, тъй като оцених оперативните му качества “.

 

Това е едно материализиране на зависимостите в правосъдната система, които съществуват от доста години ". 

Средството за влияние е в магистратите, служителите на реда, прокурорите и съдиите, уточни тя.

" Те употребяват това, че системата основава опция да се образуват каузи без да има данни за закононарушение, с цел да се изнудват хората да заплащат пари ". 

 

Специализираният съд беше съд на властта за делата, които желае непременно да завоюва, уточни юрист Лулчева.

" Магистрати, които се съгласяват да вършат услуги, не могат да има високи професионални и морални качества ".

Комисията  в Народно събрание може да свърши работа като събере обществено всички обстоятелства, счита тя. 

 

" Това е късмет да се покаже, че недоверието е безпричинно. Тя би трябвало да ревизира за какво информацията, която са имали ДАНС и ГДБОП за Мартин Божанов, не е в прокуратурата ".

 

Адвокат Лулчева подсети също, че се е тръгнало към разплитане на случая " Осемте джуджета “ след избирането на Борислав Сарафов, само че все още има цялостно мъртвило.

Проблемът е, че зависимостите съществуват, съобщи тя и даде за образец делото " КТБ ".

 

" Делото КТБ е направено по метод, по който да не завърши в никакъв случай, с цел да не се разбере дейно по кое време е разграбена банката ". 

Много неприятен индикатор за системата е това, което видяхме, че се е случило със арбитър Цариградска, означи юрист Лулчева. 

" Това е едно безобразно проявяване на тази система. Един арбитър не е получил отбрана. Много хора се отчайват ". 

 

Тя разяснява и избора на членове на Висш съдебен съвет.

" Притеснявам се, че ако в този момент не се случи избор на фактически почтени хора за членове на Висшия съдебн съвет, очакванията ни за смяна ще изтлеят. Това ще бъде сигурен лакмус за това дали има предпочитание за промени ". 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР