Заниманията с колективни изкуства и спорт могат да допринесат за

...
Заниманията с колективни изкуства и спорт могат да допринесат за
Коментари Харесай

Проектна седмица в „Преславски“: Млади музиканти творят с талантливи първокласници

Заниманията с групови изкуства и спорт могат да допринесат за развиването на нереално мислене у подрастващите . Такъв вид действия основават умения за работа в екип , за сливане към обща цел на родители, възпитаници, учители, актьори, спортисти и така нататък

С тази задача се заеха и от управлението на СУ „ Епископ Константин Преславски “. За учебното заведение е значим резултатът от ученето и той да е важен за обществото, осигурявайки една сигурна учебна среда , в която всяко дете и възпитаник да развива своя капацитет.

В интервала от 24 до 28 април са готови разнообразни планови занятия, които ще обезпечат едно вълнуващо преживяване за всички възпитаници, учители, родители и посетители. Вратите на класните стаи през идващите дни ще бъдат отворени за шерване на положителни практики и забавни хрумвания .

„ Защото ще учим, творим и съпреживяваме дружно! „, безапелационни са от управлението на учебното заведение.

Днес по Проект “Авторска ария ” в IВ клас с класен началник госпожа Мария Аврамова взеха присъединяване специфични посетители – композиторите и реализатори Явор Велчев и Весела Бонева . Младите музиканти описаха за своя албум с детски песни “Малките ”, за всички стадии от основаването на една ария, за пристрастеността към това, с което се занимават и любовта към музиката. Първокласниците бяха подготвили рисунки на свои обичани музикални принадлежности , разучиха и извършиха ария от албума “Малките ” и танцуваха на техните осъществявания. Увлекателните разкази на Яви и Веси мотивираха децата да станат музиканти .

Малчуганите бяха облечени с парти-костюми , пресъздавайки конюнктура на музикална сцена. Това разпростра капацитета и уменията на всяко едно дете с този забавен, нехарактерен и същински час по музика . За още радостни, детски песнички можете посетите.

„ Пушкински празник “ в ХБ клас, компетентност „ Електронна търговия “, се организира през вчерашния ден. Гимназистите показаха презентации за живота и творчеството на съветските поети от XIX век Александър Пушкин и Михаил Лермонтов, рецитираха техни емблематични стихове. Празничната атмосфера на музикалната част от занятието беше основана от красивите рокли на участниците в него и от прозвучалите съветски романси. В края на празника беше извършен майсторски клас по виенски валс под управлението на госпожа Галина Западнева – учител по съветски език.

В понеделник се организира образователно занимание с учениците от занималнята в IIIА клас с началник госпожа Антония Статева. В плановата активност „ В света на шахмата “ специфичен посетител беше господин Живко Жеков, ръководител на шахматен клуб „ Бургас 64 “, който е със забележителен принос и доста триумфи за България. Една от възпитаничките му е Нургюл Селимова – детето-чудо, европейска и международна шампионка за дами до 16 години. Учениците с интерес следиха къс филм по какъв начин е основана играта шах и какво съставлява рейтингова система на Световната шахматна организация. Пред третокласниците бяха демонстрирани разнообразни „ майсторски “ шахматни ходове , като децата се включиха с готовност в заложените им шахматни ребуси, при които по-напредналите съумяха да показват забележителни шахматни умения.

Учители и възпитаници от учебното заведение ще показват още забавни планове до края на седмицата. По този метод преподавателите от СУ „ Епископ Константин Преславски “ демонстрират положителни практики в образованието, развивайки новаторското мислене на учениците .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР