Заниженият контрол е причината за честото манипулиране на автомобилните километражи.

...
Заниженият контрол е причината за честото манипулиране на автомобилните километражи.
Коментари Харесай

Предлагат превъртането на километража да се криминализира

Заниженият надзор е повода за честото манипулиране на автомобилните километражи. Това съобщи ръководителят на Института за пътна сигурност Богдан Милчев пред bTV.

Той е на мнение, че превъртането на пробега би трябвало да се открива на годишните механически прегледи. Те обаче постоянно били фиктивни.

Когато се връщат километрите, се основава подправена действителност, която основава предпоставки за увеличение на ПТП-тата, безапелационен бе Милчев.

От своя страна ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров акцентира, че санкциите няма да решат казуса.

Той заяви, че сега тече публично разискване на разпоредба, която ще задължи пунктовете за механически прегледи да вписват километражите. Най-сериозният проблем по негови думи обаче са колите, които се внасят.

Отправям зов към нашите бъдещи евродепутати да се сложи този въпрос на европейско равнище - да се сътвори обща система, в която всеки автомобил да се наблюдава по номера, прикани Тодоров.

Според изпълнителния шеф на Асоциацията на вносителите на коли Цветелина Цанева има психически миг при превъртането на пробега - хората знаят, че километрите не са действителни, само че купуват със занижени числа.

"В Германия криминализираха връщането на километража, хората се пренастроиха, че е обикновено кола да е на 300 000 км. Преместиха психическата граница на договорката. Трябва да се затегне контролът над техническите прегледи ", отсече Цанева.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР