Занемарен и изоставен соцхотел в Клисура се продава на цената

...
Занемарен и изоставен соцхотел в Клисура се продава на цената
Коментари Харесай

Соцхотел в Клисура се продава на цената на двустаен апартамент в Пловдив

Занемарен и зарязан соцхотел в Клисура се продава на цената на двустаен апартамент в Пловдив. Почивната станция в китното градче е пусната на търг от частен правосъден реализатор, като това е четвърти следващ опит да бъде продаден парцелът.
Прочетете още
Началната цена от която ще стартират наддаванията в актуалният търг е 224 000 лева или 114 529 евро. За съпоставяне, при последния опит за обществена обмен, началната тръжна цена беше 276 000 лева (141 116 евро).

Базата се намира в югозападната част на старопланинския град Клисура, а продажбата е за да се покрият насъбраните отговорности на притежателят му. Хотелът е на софийското сдружение „ Планет Сървис “ ЕООД, ръководено от Христина Мичева. Историята на парцела демонстрира, че през 2017 година той е бил ипотекиран. Мичева, която е едноличен притежател на капитала, има дялове в още няколко компании, в това число „ Пи Ес Хотели “ ООД, където упражнява хотелиерска и ресторантьорска активност взаимно със Снежана Мичева.

Справка в листата на Национална агенция за приходите на компании с неуредени обществени обвързване демонстрира, че „ Планет Сървис “ дължи на страната над 12 400 лева (към 21 март 2023г.), а „ Пи Ес Хотели “ е задлъжняла с над 75 000лв. (към същия период). Двете компании са задлъжнели и на Първа капиталова банка. През май 2023г. поради неизплатените задължения банката е завела частно гражданско дело и при закрито съвещание през юни е взето решение „ Планет Сървис “ и „ Пи Ес Хотели “ да изплатят солидарно на заявителя над 266 550 лева, представляващи главници и лихви за интервала от 1 година. В края на август е наложена забрана върху почивната база „ Клисура “ и по-късно тя попадна в ръцете на ЧСИ от Пловдив. 

Стойността на парцела, въпреки положението му да не е приемливо, покрива търсената от банката сума. Комплексът е построен върху терен с обща повърхност от 2 200 кв. м., а РЗП-то му е 852 кв.м. Базата разполага с кухня, административна постройка, две дървени бунгала, вила, гараж и тоалетна. Сградите са водоснабдени и електрифицирани.

Състоянието на имуществото обаче не е по никакъв начин непокътнато, а новият притежател ще би трябвало да влага много, в случай че желае базата да му носи доходи от туристическа активност. 

Настоящият търг започва на 12 октомври и ще продължи до 12 ноември тази година, а възможният нов покупател ще бъде разгласен на 13 ноември.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР