Замразяването на конфликта в Украйна ще бъде нищо друго освен

...
Замразяването на конфликта в Украйна ще бъде нищо друго освен
Коментари Харесай

Тези три държави са следващите мишени на Путин след победа в Украйна, смятат анализатори

Замразяването на спора в Украйна ще бъде нищо друго с изключение на краткотрайно помирение.

Именно по тази причина Путин все по-често ще приказва за " прекъсване на нещастието в Украйна ".

Целта му е да завоюва време, с цел да се възвърне военната мащина за идната стъпка.

Икономиката на Русия е приведена във военновременен режим, което значи безусловно сигурна подготвеност за още по-голяма война в идващите години.

Единственият метод Владимир Путин и Русия да бъдат спрени е победа на Украйна. Ако спорът бъде замразен в този момент, съветската войска за 3 години ще може да се възвърне и да тръгне към Армения и Молдова. Това мнение изрази военно-политическият анализатор Олександър Коваленко, съобщи Obozrevatel, съобщи Факти.

Замразяване на войната (дори краткосрочно) ще докара до обстоятелството, че Русия ще може да натрупа сили да продължи кръвопролитието с втори вятър, който може да задуха в няколко направления. Ясно е за чии ползи работят тези „ глашатаи на мира “, които приканват за преустановяване на огъня. В края на краищата, до момента в който Русия не бъде дефинитивно изтощена и победена на фронта, даването на отмора е самоубийствена самодейност.

Сега да предположим, че войната в Украйна е замразена за три години. В Русия има опция да се възстановят загубите от войната и да се натрупа по-голям запас. Като се вземе поради актуалният капацитет, при положение на цялостно преустановяване на военните дейности, капацитетът на съветската войска след три години ще включва от 3600 до 5400 танка.

В момента в случай че приказваме за произвеждане на танкове, тогава думата " произвеждане " не е вярна. Повечето от танковете, които сега отиват в зоната на бойните дейности в Украйна, са тези, които са били извадени от предпазване, минали са оздравителен ремонт, рационализация - и вследствие на това са станали повече или по-малко боеспособни.

Ако Русия получи отмора в този момент, то след три години ще може да създаде и 5 милиона снаряда. След три години войната може да излезе и отвън границите на Украйна. Основната цел за Москва е изцяло да блокира достъпа на Украйна до Черно море и да получи сухопътен кулоар до Приднестровието. От своя страна, това повдига въпроса за сигурността на Молдова.

В Черно море Русия ще възвърне престъпния си надзор върху акваторията и вътрешните води и ще може безвредно да усили наличието си с спомагателна група бойни кораби. Освен това реваншизмът може да се популяризира в други страни и райони наоколо до Русия, да вземем за пример в Южен Кавказ. Със мощ Руската федерация може изцяло да завземе територията на Грузия, да влезе в Армения и да реши въпроса за възобновяване на контрола над района.

И този сюжет е толкоз реален, колкото и сюжетът за навлизане на Русия в балтийските страни.

Литва, Латвия и Естония са в същата рискова зона като Молдова, Грузия и Армения.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР