Замразените зеленчуци, продавани във Food Lion и Kroger, се изтеглят

...
Марка замразени смесени зеленчуци и сладка царевица, продавана в Kroger
Коментари Харесай

Марка замразени смесени зеленчуци и сладка царевица, продавана в Kroger и Food Lion, се изтегля поради потенциално бактериално замърсяване.

Администрацията по храните и лекарствата обяви тази седмица, че Twin City Foods, която пакетира засегнатата храна, „доброволно изтегля ограничено количество“ от замразените зеленчуци, защото има „потенциал тези продукти да бъдат замърсени с Listeria monocytogenes“.

Засегнатите храни включват различни размери супер сладка царевица с марката Kroger и Food Lion, смесени зеленчуци с марката Kroger и Food Lion, моркови, супер сладка царевица, зелен фасул и зелен грах. Пълният списък е на уебсайта на FDA.

Listeria е издръжлив микроб, който може да продължи да расте, докато е в хладилник и може да причини „сериозни и понякога фатални инфекции“ при възрастни хора, млади хора и хора с отслабена имунна система. Симптомите включват висока температура, диария, силно главоболие и гадене.

FDA обаче каза, че „няма действителни потребителски доклади за човешко заболяване или други оплаквания, свързани с този продукт“. Резултатите от лаборатория на трета страна на клиент от сладката нарязана царевица предизвикаха изтеглянето.

На хората, които са купили засегнат замразен зеленчуков продукт, се казва да не го ядат и „незабавно да върнат продукта в магазина, от който са го закупили, за пълно възстановяване на сумата“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР