Замразените флакони с ваксината срещу коронавируса на Pfizer могат да

...
Замразените флакони с ваксината срещу коронавируса на Pfizer могат да
Коментари Харесай

САЩ одобриха ваксината на Pfizer да се съхранява и при по-високи температури

Замразените флакони с имунизацията против ковид на Pfizer могат да се съхраняват при температури, постоянно срещани във фармацевтичните фризери за интервал до две седмици. Това Американската организация по храните и медикаментите.
Този ход облекчава предходното условие имунизацията да се съхранява при свръхниски температури: до - 80 градуса по Целзий.
 Първи съществени данни от Израел за имунизацията против ковид на Pfizer: имунитет и хоспитализации Първи съществени данни от Израел за имунизацията против ковид на Pfizer: имунитет и хоспитализации
Ефективността на имунизацията " Комирнати ", създадена от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, е 94% за пре...
Решението е реалност, откакто Pfizer показа данни, че имунизацията " Комирнати " ще издържи 2 седмици при естествени температури, поддържани от фризер. Става въпрос за до - 25 градуса по Целзий.
Причината имунизацията да би трябвало да се съхранява на доста ниски температури е липидната ѝ обвивка. Тя пази информацията, нужна на човешките кафези да изработят антитела против ковид. Ако липидната обвивка бъде компроментирана, човешката имунна система ще унищожи имунизацията преди тя да успее да научи клетките ни да реагират на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР