Замразената пица, готовите храни и шоколадовите бонбони обичайно се считат

...
Замразената пица, готовите храни и шоколадовите бонбони обичайно се считат
Коментари Харесай

Всички смятат тези храни за полезни, но са пълни с отрови

Замразената пица, готовите храни и шоколадовите бонбони всекидневно се смятат за храни с ниска хранителна стойност и висок наличие на нездравословни съставки. Но даже храните, които нормално се одобряват за здравословни, като да вземем за пример пълнозърнестият самун, зърнените закуски и киселото, могат да бъдат включени в категорията на суперпреработените храни.

Те са изменили състава и свойствата си със обилни промени по отношение на тяхното естествено положение, постоянно посредством прибавяне на консерванти или изкуствени аромати, с цел да се удължи техният период на валидност или да се усили тяхната прелест. Множество научни проучвания свързват тези храни с разнообразни здравословни проблеми, в това число затлъстяване, диабет и рак.

Също по този начин, хората, които употребяват доста модифицирани храни, имат наклонност да одобряват повече калории, поради по-високата им калорийна плътност, което може да докара до навика за прекомерно ястие.

Ето някои образци за храни, които може да ви изненадат, че са класифицирани като свръх модифицирани:

1. Зърнени храни, богати на захар, в това число тези, които се маркират като " здравословни ". Някои от тях съдържат добавки като дестилат от ечемичен малц, захар и други изкуствени съставки.

2. Обогатените зърнени закуски, които постоянно се популяризират като хранителни артикули с високо наличие на хранителни субстанции, само че съдържат добавки, с цел да се компенсират недостиги на някои хранителни субстанции.

3. Киселото мляко, което е нормално значим източник на протеини и калций. Обаче доста от комерсиалните кисели млека, продавани в магазините, съдържат съставки, които ги класифицират като ултрапреработени артикули.

Инфо: blitz.bg

Тагове: храни преработени храни вредни храни кисело мляко зърнени храни
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР