Заможни хора от Велико Търново ми се обаждат, за да

...
Заможни хора от Велико Търново ми се обаждат, за да
Коментари Харесай

Майката на изоставената в Айтос Антония май е селскостопански работник, богаташи искат бебето

Заможни хора от Велико Търново ми се обаждат, с цел да им спомагат да я осиновят, сподели Дамян Тодоров

Продължават опитите на служителите на реда от Айтос да намерят майката на новородената Антония, която е настанена в бургаската болница, откакто бе открита гола на улицата. След разпити в общинския център и околните села, униформените изключват версията новороденото да е дете на някой от непрекъснато живеещите в района, разкри репортерът на Нова телевизия Елена Танева. 

„ Твърде е допустимо майката да е някоя от преминаващите селскостопански служащи, които до този миг са били ангажирани с прибирането на арпаджик от полето, както и на сини сливи в Община Айтос “, разяснява представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас Цветелина Рандева.

„ Може би е употребила транспорта, който е имала дружно с други хора от малцинствените групи и които са се отдръпнали навътре в България, където стартира сезона по прибиране на гроздето “, прибавя тя. 

41-годишният Дамян Тодоров, който откри на улицата пред дома си дребната Антония, показа, че заможни хора му се обаждат и упорстват да им спомага, с цел да я осиновят. 

„ Някои разясняват, че бебето е мое. Не е. Бих се радвал, в случай че беше “, прибавя той.

„ Много хора ми звъняха. От Велико Търново чак ми се обаждат “, споделя младият мъж. 
 Д-р Антонио Душепеев, на чието име е кръстено новороденото момиче, показа, че не престават да го молят по телефона да им спомага за осиновяването й
Завеждащият на родилно поделение към УМБАЛ-Бургас доктор Антонио Душепеев също продължава да получава СМС-и от хора, искащи да станат приемни родители на момичето, кръстено на него. 

„ Когато доведоха детето, акушерките му бяха избрали името Спасена. Възпротивих се. Заявих „ ще се споделя, както кажете, само че не и Спасена “ и като се върнах след 10 минути, се оказа, че са го кръстили на мен “, споделя той.

Момиченцето е крепко и с положителни индикатори. 
 Шефката на „ Закрила на детето “ в Айтос Диана Врабчева попари мераците на претендентите за осиновяване
Началникът на отдел „ Закрила на детето “ в Айтос Диана Врабчева пък помоли искащите да осиновят бебето, да спрат да й звънят. 

„ Няма по какъв начин толкоз бързо да бъде обещано детето на приемни родители. Има законови разпореждания, които би трябвало да се спазят. В съответният случай изобщо не приказваме за осиновяване. Затова апелирам жителите изобщо да не звънят по телефона, да ни изпращат писма. Предприети са всички нужни дейности и дай Боже да се случи най-хубавото за детето “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР