Замисляли ли сте се колко хартия използвате в своето ежедневие?

...
Замисляли ли сте се колко хартия използвате в своето ежедневие?
Коментари Харесай

Пазаруване, което съдейства за намаляване на разхода на природни ресурси

Замисляли ли сте се какъв брой хартия употребявате в своето всекидневие? А знаете ли какъв брой коства тя на вашето домакинство или бизнес? От работата с документи, през пакетирането на разнообразни дарове и храна, към закупуването на вестници и списания, до излишно принтирани листа – употребяваното количеството целулозен заводски артикул е извънредно огромно. Вероятно на фона на останалите битови разноски и сметки, сумите не са обилни, само че сигурно, изчислена на годишна база, цифрата ще се окаже надалеч по-голяма от предстоящото.

, рецесията с COVID-19 форсира съществуващи трендове в производството на хартия. От една страна, потреблението на хартия се усилва фрапантно всяка година. Причина за това са както присъщите ѝ екологични свойства, по този начин и възходящото потребителско търсене, обвързвано с утвърждаващата се електронната търговия и услугите по доставка посредством разнообразни спедиторски компании.

С оглед динамичната среда, която ни заобикаля, на дневен ред все по-сериозен се оказва казусът с опазването на околната среда и паралелното понижаване на разхода на естествени запаси. Настъпващите климатични промени също се трансформират в сериозен проблем, който постанова нуждата от изобретателни решения за понижаване на количеството въглеродни излъчвания.

Всичко това води до въпрос, който ще чуваме все по-често – по какъв начин да променим навиците си, тъй че да пестим запаси и да бъдем по-екосъобразни?

Необходимо е да стартираме с смяна още в ежедневните привички, свързани с потреблението на хартия. Добрата вест е, че сигурно можем да ви помогнем с някои хрумвания по какъв начин да намалите потреблението на този скъп запас.
 Изберете рециклирана хартия
Голяма част от потребителите не са привикнали да се вглеждат в вида хартия, употребена за опаковката на изненада или за направата на приветствена картичка. Лесно е при идващ специфичен мотив да поднесете определения подарък с по-лека опаковка, която съдържа най-малко 50% рециклиран материал. Качеството ѝ няма да се отличава по нищо от нерециклираната хартия, а в същото време ще ви помогне да ограничите отрицателния отпечатък върху околната среда. Вредното влияние настава най-много в процеса на щемпел, защото колкото по-тежка е хартията, толкоз повече сила би трябвало да бъде употребена за производството.

Още един трик, с който да насърчите развиването на бранша за преработване и своето положително въздействие, е посредством разделно подбиране, оползотворяване и изхвърляне на отпадъците.
Възползвайте се от удобството на онлайн брошурите
Сигурни сме, че неведнъж сте следили препълнените пощенските кутии, от които се подават голям набор от брошури. Често, те даже се струпват и разпиляват във входовете на жилищните кооперации, а след това биват стъпкани, изхвърлени или унищожени.

Е, BILLA България има решение, с което да ограничи тази отрицателна процедура. Търговската верига прави още една решителна крачка в посока отговорно отношение към ресурсите, като обновява с спомагателни 12 страници с промоционални предложения. Разширеното издание резервира всички съществуващи преимущества на обичайна хартиена листовка и я надгражда. Върху добавените електронни страници клиентите ще открият още по-голямо обилие от атрактивни седмични понижения и богато многообразие от висококачествени продукти на налична цена.

Ако имате своя BILLA Card, оглеждайте се за онлайн игри, настоящи лоялни акции и предложения, маркирани с тематичен знак. Ще имате опция да ползвате понижение от 25% на определени продуктови групи, както и достъп до останалите преимущества, които картата за лоялни клиенти обезпечава.
Еко стикер с задача
Според платформата, хартията съставлява към 26% от общите боклуци в депата в международен мащаб. Ефектите от производството на хартия върху околната среда включват обезлесяване, потребление на големи количества сила, вода, замърсяване на въздуха и проблеми с отпадъците.

В поддръжка на природата и околната среда, от 13 януари, на касата във всеки магазин на BILLA в страната клиентите могат да получат специфичен еко-стикер, направен от сертифицирана хартия. Той може да бъде залепен върху пощенската кутия, а надписът върху него ясно демонстрира отвод за приемане на обичайните брошури. По този метод, комерсиалната верига предизвиква своите клиенти да спомагат за понижаване на разхода на хартия и предизвиква персоналния принос на всеки един консуматор към световните тематики, свързани с опазването на околната среда и нейните запаси.
 Използвайте торби за многократна приложимост
Както знаем, пластмасата е нездравословна и за природата, и за нас самите. Затова е значимо да ограничим използването ѝ. И тук първата стъпка може да бъде доста лесна – започвайки от торбите за извършване на покупки в магазините, които използваме всеки ден. Инвестирането в текстилни такива освен ще способства удобно за бюджета ви, само че и ще се трансформира в една сигурна крачка към по-екосъобразен метод на живот.

Все отново, можем да зарадваме с хубава вест и тези измежду вас, които към момента не са създали тази крачка. През миналата година BILLA България вкара 100% рециклируема торба, направена от над 80% рециклиран материал, а също по този начин торбичка от биопластмаса - компостиран материал, за който не са употребявани невъзобновяеми източници. Това е поредна мярка в поддръжка на дълготрайната тактика на компанията за понижаване на количеството пластмаса и материали от изкуствени съединения. Ще ги откриете на касата във всеки магазин на веригата – като собствен първи избор или опция, когато забравите да вземете текстилната такава със себе си в бързината.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР