Замисляли ли сте се какво ще направите с голямата печалба

...
Замисляли ли сте се какво ще направите с голямата печалба
Коментари Харесай

Уилям Пост III – проклятието да спечелиш от лотарията

Замисляли ли сте се какво ще извършите с огромната облага от лотарията. Няма значение коя, просто си представете едно по-сериозно число и по-късно се пробвайте да го видите върху бележката от банкомата. Самият Арнолд Шварцнегер споделя, че в случай че една година е имал 40 милиона $, а през идната година е имал 50 милиона $, това сигурно не го прави по-щастлив. Богатството и охолоството може да размени проблемите на бедността, само че на тяхно място постоянно ще бъдат открити доста други. По една или друга причина, когато човек заложи на лотарията, той си купува алегорично количество вяра до идващия тираж, когато може да бъде отчаян. За тези скромни мигове се надява, че с огромните пари ще бъдат решени доста проблеми.

Въпреки това, редица лотарийни милионери на финала се завръщат към своята беднотия и по един или различен метод ѝ се радват повече, в сравнение с преди. Историята на Уилям Бъд Пост III не е по-различна от тази на нещастните милионери. За него приказката стартира през 1998 година с огромната премия на лотарията на Пенсилвания. Парите сигурно не са малко и за мнозина значат самостоятелност, построяването на мечтания дом или реализирането на тези толкоз мечтани пътешествия. Какво толкоз може да се обърка? Нека стартираме с представянето на милионера. Уилям не живее в мечтано семейство, детството надалеч не е приказка и още на 8-годишна възраст се среща със гибелта от близо. Майка му умира прекомерно рано, без да остави добре познатото завещание от милувки и образование.

Баща му се пробва да го изпрати в сиропиталище. Започва да работи от най-ранна възраст, няма някакво изключително обучение и също така се пробва да оцелее с каквото може. Бедността е оставила сериозна диря в индивида, само че някъде през 1998 година Уилям към този момент е решил да заложи всичко и да си опита шанса. Не може животът да е толкоз сложен непрекъснато, от време на време би трябвало да има и някаква форма на благополучие.

С към 3 $ в джоба си, бъдещият милионер залага и пръстена си за още 40 $. С общата сума отива и закупува лотарийни билети. Вярата е изключително човешко оръжие и в случай че човек има вяра в дейностите си, те най-вероятно ще се случат. Ето за какво на идващия тираж в банковата му сметка се превеждат 16.2 милиона $ – сума, която този воин не би могъл да изкара с труд няколко живота. Печалбата има невероятна заложба – демонстрира същинските лица на хората към него.

И щом парите стартират да трансформират облика на портфейла му, „ приятелите “ се трансформират в добре познати предатели. Първият удар под пояса е от най-близките му. Неговата другарка и хазяйка декларира, че би трябвало да получи 30% от облагата, откакто Уил заречен да ги даде. Причината за този великодушен жест е, че точно приятелката отишла да закупи билетите. Въртележката станала толкоз сериозна, че единствено след 5 години от облагата, той ще показа следното пред медиите:
„ Всеки човек мечтае за тези пари, само че не подозира кошмарите, които ще дойдат. Бях доста по-щастлив, когато бях опустошен. “

Семейството му, каквото и да е било то, към този момент желало част от парите. Пост закупил на всички близки коли, дребни бизнеси, с които да се изхранват и не забелязал повече признателност. Къщата коствала 395 000 $, само че откакто била занемарена и разказана от инженерите като „ рискова “, цената ѝ паднала до впечатляващите 65 000 $. Правилата на някои лотарии оферират изплащането на облагата на месечни вноски за избран интервал от време.

Пост продал даже това, като обезпечил заем от банката и с последните 2.65 милиона $ закупува няколко къщи, мотори, три коли, камион и лодка, които още веднъж не употребявал толкоз. Като милионер съумял да се ожени цели 7 пъти и най-после трябвало да устоя 7 дами. Миналото също не седяло безучастно. Преди да завоюва парите, той живеел в гетото и надлежно един ден употребявал огнестрелно оръжие против локалния бирник. Обезкуражен, събирачът на задължения решил, че няма смисъл да вика полиция, тъй като арестуването ще помогне повече, в сравнение с да навреди. За зла неволя, бирникът доста добре си спомнял лицето на своя стрелец и го помнил задоволително добре след печеленето на парите. Някъде в този интервал даже родният му брат съумява да откри наемен палач с вярата, че в случай че отстрани милионерът, може да наследи парите. Всеки човек, който е можел да се допре до Уил е бъркал първо в портфейла му.

Полицията въпреки всичко съумяла да спре тези апетити, само че обидата била задоволителна. Все отново не всеки ден човек може да види по какъв начин родният му брат отива в пандиза при несполучлив опит за ликвидиране. И откакто е наказан на затвор, тъй като към този момент не може да заплати каквото и да е обезщетение на бирника си, Пост влиза в пандиза за 6-24 месеца присъда. Интересът към него е най-малък, до края на живота си, Уил живее с чек на стойност 450 $ от обществените служби.

Приказката на бедняка – милионер приключва със сърдечен удар единствено 8 години след печеленето на огромните пари. В денят, когато печели премията, Пост споделя пред камерите, че цялостен живот се е молил за тази премия и най-вероятно Бог е чул молитвите му. След това е чул и другата молитва – щастието в беднотия е било надалеч по-приятно. Както мнозина се досещат, малко на брой отишли на погребението, огромна част от околните продължавали да считат, че богатият им родственик има някъде скрити пари. Не са ги разкрили и до през днешния ден.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР