Замисляли ли сте се, че самите вие бихте могли да

...
Замисляли ли сте се, че самите вие бихте могли да
Коментари Харесай

3 начина, по които сами пречите на щастието си

Замисляли ли сте се, че самите вие бихте могли да пречите на щастието си? Всъщност щастието е избор и можете да изберете да бъдете щастливи, написа Блиц.

Много постоянно си слагаме цели, вярвайки, че откакто ги реализираме, тогава ще бъдем щастливи. Кога обаче беше последният път, в който оценихте това, което имате в живота си – дом, семейство, другари?

Трудно е да останете фокусирани само върху позитивното, а още по-трудно се оказва да пуснете предишното. Имате обаче цялостен надзор над това, на което отдавате вниманието си. Ако отричате своята независимост, доста елементарно бихте могли да попречите на щастието си.

Щастието е в това, което мислите, вършиме и какво избирате.

А ето какво ви пречи да стигнете до него.

1. Притеснения и стрес

Ако установите, че сте разтревожени или под стрес, променете положението си с няколко дълбоки вдишвания. Помислете за нещата, които демонстрират обилие в живота ви, за всичко, което имате, само че евентуално приемате за даденост.

2. Не изразявате признателност

Не забравяйте, че благодарността предхожда щастието. Да бъдете признателни за това, което имате, е от значително значение, с цел да бъдете щастливи. Направете лист с всичко това, за което сте признателни в живота си и се сещайте по-често за него.

3. Нямате връзка с вътрешната си мощ

Помислете за връзката сред щастието и издръжливостта. Когато второто е налице, можете да издържите на дребни и даже на по-големи разтърсвания, под формата на стрес, напрежение и провокации.

Ако обаче има недостиг във връзка с вашата устойчивост и еластичност, се оказва доста мъчно да поддържате възприятие на благополучие, богатство и оптимизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР