Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм

...
Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм
Коментари Харесай

Експулсираният руски пълномощен министър: Никой от нашите хора не е работил срещу България!

Заминавам с признателност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това заяви пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните съветски дипломати.

На въпрос по какъв начин ще разяснява решението на българското държавно управление, той съобщи, че от Посолството на Русия в България към този момент е изработен формален коментар за случилото се, а точно оповестяването на 70 съветски дипломати и чиновници за личност нон грата.

" Огромна признателност към българите, които показаха огромна поддръжка към нас тези дни, и освен ”, сподели още Воскресенски. И добави: " Никой от експулсираните не е работил против Буългария. Експулсирането ни е нелегално и надменно. Работили сме единствено за развиването на руско-българските връзки. работили сме искрено и намерено ". 

Той уточни, че измежду заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София. А въпросът дали задачата в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, уточни още Воскресенски. 
  Източник и видео: БГНЕС   Снимка: Стоп кадър/БГНЕС      
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР