Заместникът на хвърлилия оставка в понеделник здравен министър Николай Петров

...
Заместникът на хвърлилия оставка в понеделник здравен министър Николай Петров
Коментари Харесай

Ето кой седна в стола на здравния министър

Заместникът на хвърлилия оставка в понеделник здравен министър Николай Петров Мирослав Ненков отхвърли с него да са водени диалози да оглави ведомството.

" Тук съм в качеството си на зам.-здравен министър към момента. Замествам проф. Петров сега, тъй като той е в отпуска и е такава процедурата, само че това не значи, че съм идващият министър ", сподели той пред Дарик радио.

Повод за оставката на Петров става репортаж, който разкрива, че до момента в който е бил началник на ВМА, компания на Явор Цонев, който живее на фамилни начала с щерка му, е спечелила социална поръчка за близо 2 милиона лв..

" Откакто влезе този екип в министерството, излязоха няколко разкрития на публицисти, които бяха с няколко месечна отминалост. В това самоуверено журналистическо следствие бе повторено, че Явор Цонев е спечелил над 1,6 млн. лева Но това е планирана цена. За трите години, през които работи този контракт, Явор е продал консумативи на болничното заведение за 300 000 лв. и по тази причина сумата от 1,6 млн. лева не е вярна ", разяснява Ненков одитния отчет на военна прокуратура за ВМА, които стана причина за следствието на bTV.

" В прокурорското разпореждане, съгласно което не се образува обвиняване и инспекция, има разказани по пера многото милиони, които ген. Петров е икономисал на нас данъкоплатците от възстановяване на договорите. Но това не се споделя е репортажа ", сподели още зам.-здравният министър.

По думите му въпросната социална поръчка е била готова от предходното управление на Военномедицинска академия, а проф. Петров я е подписал, защото наследява поста.

" Документите се придвижват от комисия, която седи с имената си и която споделя, че всичко е наред. Дали ген. Петров е знаел, че компанията е на Явор, не мога да кажа ", добави Ненков.

Сега следва министър председателят да предложи новият здравен министър и Народното събрание да я гласоподава.

" С мен не са водени публични диалози за поста. Ако се организира подобен, тогава ще отговоря, а в случай че бъде назначен различен министър няма да остана в министерството “, безапелационен е Мирослав Ненков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР