Заместник-ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Марош Шефчович твърди, че Русия

...
Заместник-ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Марош Шефчович твърди, че Русия
Коментари Харесай

Еврокомисията заяви, че Русия е станала стратегическа заплаха

Заместник-ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Марош Шефчович твърди, че Русия се е трансформирала в стратегическа опасност, като е почнала специфична интервенция в Украйна.

" Много е значимо в действителност да действаме и да си сътрудничим като съдружници. Защото имам вяра, че това към този момент не е стратегическо предизвикателство - Русия. Това е стратегическа опасност ", сподели заместник-председателят на Европейска комисия, разяснявайки в понеделник по въпроса какви дейности, от негова позиция, би трябвало да подхващат Съединени американски щати, с цел да оказват помощ на Европейски Съюз при решаването на филантропичните проблеми, свързани с притока на бежанци от Украйна.

Шефчович приказва на семинар в Атлантическия съвет по време на визитата си във Вашингтон.

„ Трябва да спрем това. Трябва да спрем войната ", сподели той.

" Трябва да работим дружно, с цел да дадем освен вяра, само че и уверения, уверения, че ще помогнем на Украйна да се възвърне, ще осигурим стопански разцвет и по този метод ще станем магнит за тези, които се стремят да живеят в проспериращо демократично общество, в което бихме гледали на Украйна като на член на европейското или западното семейство”, сподели заместник-председателят на Европейска комисия.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачите са демилитаризация и денацификация на страната.

Западът отговори на решението на Русия, като й наложи солидни нови наказания. Руският външен министър Сергей Лавров дефинира стъпките на Запада на 3 март като „ тип налог върху независимостта “. Той изрази убеденост, че " тази нервност ще премине " и ще бъде открито решение на обстановката към Украйна.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР