Заместник-председателят на Възраждане“ Цончо Ганев каза в понеделник, че партията

...
Заместник-председателят на Възраждане“ Цончо Ганев каза в понеделник, че партията
Коментари Харесай

Преди или след изборите. Новият вот на недоверие срещу кабинета внесе напрежение между БСП и Възраждане

Заместник-председателят на „ Възраждане “ Цончо Ганев сподели в понеделник, че партията му ще поддържа инициирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против държавното управление на Николай Денков .

По-рано денем заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров упрекна „ Възраждане “, че са отказали да поддържат самодейността на социалистите, което би оставило Българска социалистическа партия без нужния брой подписи, с цел да внесат предлагането.

Информацията идва, откакто в средата на месеца се организира поради неговата. Вносители на вота бяха „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ (ИТН) и самостоятелният народен представител Радостин Василев .

С гласовете на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ), ГЕРБ и Движение за права и свободи държавното управление беше избавено.

Почти незабавно след несполучливото гласоподаване от 13 октомври се появи концепцията за нов избор на съмнение - този път поради дейностите на държавното управление в областта на националната сигурност и защитата.

В понеделник Атанас Зафиров сподели, че още с оповестяването на желанието за внасяне на втори избор партията му е получила увещание от „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, че ще го поддържат.

Впоследствие от групировката на Костадин Костадинов са отказали да застанат зад самодейността с претекста, че тя е неуместна в границите на предизборна акция. На 29 октомври следва да се проведат избори за кметове и общински съветници в страната.

„ Тук поражда напълно разумният въпрос за какво тогава по време на акция те предложиха избор на съмнение, който беше подсилен от Българска социалистическа партия, в бранш „ Енергетика “, сподели Зафиров. Първият избор на съмнение против кабинета също беше гласуван по време на предизборната акция.

Зафиров упрекна „ Възраждане “, че с отхвърли си от поддръжка групировката пази държавното управление и му разрешава да „ вреди на българските национални ползи “.

До момента в поддръжка на нов избор на съмнение са се подписали депутатите от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Общо те са 34 . Необходими са 48 народни представители, с цел да може настояването да се внесе.

По-късно в понеделник Цончо Ганев от „ Възраждане “ опроверга информацията и сподели, че партията му ще поддържа самодейността на Българска социалистическа партия незабавно след локалните избори.

По думите му тази спогодба е съгласувана с председателката на социалистите Корнелия Нинова . Ганев добави, че не схваща за какво „ другата част “ от управлението на Българска социалистическа партия работи по противоположния метод.

Сред претекстовете на Българска социалистическа партия за втория избор на съмнение против кабинета на Денков се показват неглижирането на Българската войска, неизгодните стопански покупко-продажби, които подкопават националната сигурност, както и политическите назначения във военното министерство.

Премиерът Денков не е коментирал концепцията за втори избор на съмнение. По-рано този месец той назова причините за първия подобен избор „ изцяло измислени “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР