Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев прочете

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев прочете
Коментари Харесай

Медведев „ободри“ шефовете на военните заводи с думи на Сталин: „Ако не си вършите работата…“

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев прочете депеша на Йосиф Джугашвили - Сталин от 17 септември 1941 година на ръководителите на предприятията по време на съвещание на работната група на Военно-промишлената комисия. Видеозапис от съвещанието беше оповестен в канала на Медведев в Telegram.

Медведев съобщи, че " не може да не притегли вниманието " на събралите се към това по какъв начин е била оценена " сходна работа " в " сходна обстановка " по време на Великата отечествена война.

" Моля ви почтено и в период да изпълнявате поръчките за доставка на танкови корпуси в Челябинския тракторен цех. Сега ви апелирам и се надявам, че ще извършите дълга си към Родината. След няколко дни, в случай че се окаже, че не изпълнявате отговорностите си, ще стартира да ви громя като нарушители, пренебрегващи достойнството и ползите на Родината. Не можем да поносим нашите войски да страдат на фронта от липса на танкове, до момента в който вие сте в дълбокия гръб, лентяйствате и бездействате ", гласи текстът на телеграмата, прочетен от Медведев.

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия тази депеша е доказателство, че " нито едно произвеждане и нито една организация не могат да бъдат идеални. Той акцентира, че " уговорките не се състоят в осъществяване на годишни отговорности в изискванията на специфична военна интервенция, а в осъществяване на десетгодишни задължения и наваксване на несвършеното, в това число и през предходната година ".

" Колеги, желая да ме чуете и да запомните думите на генералисимуса. Както разбирате, резултатите от сходен апел са били доста впечатляващи ", приключи Медведев.

В изявление за съветски медии Медведев разгласи, че възнамерява да " ободри " ръководителите на предприятията от отбранителната индустрия с военновременни телеграми от Йосиф Сталин. " Те заслужават да се приказва за тях ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР