Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди
Коментари Харесай

Медведев: Енергийната криза в Европа ще се влошава, а Русия ще експлоатира колосални запаси от въглеводороди в Арктика

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести във вторник, че м ащабът на енергийната рецесия в Европа " единствено ще се усилва ", защото понижава потреблението на съветски горива, оповестява ТАСС.

Той съобщи, че Русия обмисля да експлоатира " колосалните ресурси от въглеводороди " в своята част от арктическия район , както и амоняк, метанол и водород. " Разбира се, това ще изисква много огромни разноски, тъй че е нужна цялостна икономическа оценка на такива благоприятни условия ", сподели Медведев.

Той повтори, че Русия ще усили потреблението на петрол, газ и въглища на вътрешния пазар, както и ще " разшири съдействието с нашите другарски страни " в Азия, Африка и Латинска Америка.
 Дмитрий Медведев, който просто ненавижда...
Дмитрий Медведев, който просто ненавижда...

И до момента в който съм жив, ще направя всичко допустимо те да изчезнат

" Разбира се, нашите съперници ще продължат да вършат всичко, с цел да нанесат оптимални вреди на вътрешния горивно-енергиен комплекс, да подкопаят позициите на Русия в Арктика ".

Според него, самото желание на западните страни да изоставят съветските енергийни запаси " към този момент се отразява извънредно отрицателно на милиони европейц и ". " Днес те претърпяват енергийна рецесия, чийто мащаб единствено ще се усилва. Дори основният подстрекател на антируска експанзия - Съединените американски щати, пострада ", изяснява Медведев.

Той изяснява, че арктическата зона на Русия " има колосални ресурси от въглеводороди ". " Това е към 25% от общите съветски ресурси от петрол и газов кондензат, повече от 70% от запасите на природен газ ". През последните няколко години районът също е включен в листата на международните центрове за произвеждане на полутечен природен газ.
 Войната в Украйна: Русия печели 97 милиарда $ от експорт на газ и нефт
Войната в Украйна: Русия печели 97 милиарда $ от експорт на газ и нефт

Основен вносител е Европейски Съюз

" Всички схващат, че в усърдието си да унищожат вътрешната стопанска система, нашите врагове ще стигнат до края . Налагат от ден на ден и повече нови наказания против нас, гонят Русия от разнообразни организации под измислени предлози ", добавя той.

Той разяснява, че неотдавна седем арктически страни взеха решение да възобновят работата на Арктическия съвет, само че без присъединяване на Русия . " Очевидно единомислещо не помниха, че Русия управлява най-голямата арктичческа зона, където живее повече от половината от коренното население на Арктика и по-голямата част от икономическата активност се прави във тези ширини ", сподели Медведев.

" Можете да организирате колкото желаете борби и да се опитате да решите нещо без Русия . Но в случай че такива решения се вземат без да се вземат поради ползите на най-голямата арктическа мощ, те нямат смисъл ".

Русия " безусловно не е длъжна да следва тези решения . Съвместната ефикасна работа за гарантиране на опазването на околната среда и развиването на полярните райони в действителност ще бъде замразена, макар че Арктическият съвет е основан точно за тези цели. Въпреки това, това са техни проблеми, а не на Русия ", добави Медведев.
 Китай към този момент е най-големият вносител на съветска сила в света
Китай към този момент е най-големият вносител на съветска сила в света

Износът на съветски изкопаеми горива за Пекин възлиза на стойност 12,6 милиарда евро

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР