Заместник председателят на подкрепяната от Белград партия Сръбска листа Игор

...
Заместник председателят на подкрепяната от Белград партия Сръбска листа Игор
Коментари Харесай

Сърбите в Косово: Окупацията започна

Заместник ръководителят на подкрепяната от Белград партия Сръбска листа Игор Симич сподели през днешния ден, че е „ почнала окупацията “ на северно Косово, оповестява вестник „ Новости “ и Българска телеграфна агенция.

Симич съобщи, че Сръбската листа дава период до 1 юни на премиера на Косово Албин Курти да „ престане с репресиите “, а в случай че това не стане, сръбският народ ще отговори с всички вероятни средства.

На въпрос на албански публицист какво ще вършиме, Симич отговори: „ Ще пазим мира “. Благодарение на политиката на президента на Сърбия Александър Вучич Сръбската листа от самото начало се е стремила да резервира мира, сподели той.

Симич сподели още, че през днешния ден „ огромен брой представители на косовската полиция в униформи и цивилни, са изпратени в север, с цел да го окупират “.

По-рано през днешния ден албанецът Ерден Атич постави клетва като нов кмет на обитаемата най-вече със сърби община Северна Митровица в северно Косово. На постройката е сложено знамето на Косово.

Албанските политици би трябвало да проведат през днешния ден учредителни съвещания на локалните управляващи за три сръбски общини на север в постройка в Косовска Митровица.

Изборите бяха свикани откакто предходните представители на локалната власт от Сръбската листа подадоха оставки през ноември предходната година.

Етикети: Косово
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР