Заместник-председателят на Катарина Барли посочи българското правителство като източник на

...
Заместник-председателят на Катарина Барли посочи българското правителство като източник на
Коментари Харесай

Българското правителство публикува фалшива новина, твърди евродепутат

Заместник-председателят на Катарина Барли уточни българското държавно управление като източник на подправена вест. Повод за това станаха изтеклите информации за наличието на съвещанието на групата за господство на правото и демокрацията на Комисията LIBE, заяви БТВ.
Самата Барли е взела участие във въпросното съвещание и през вчерашния ден е дала страната ни като отрицателен образец по отношение на върховенството на закона у нас. Темата се разисква, тъй като Европейският парламент планува да обвърже приемането на средства с гаранции за господство на закона. Именно през септември се чака първият отчет на Европейската комисия за наблюдението във всички страни-членки. Именно Комисията по правораздаване и вътрешни работи LIBE ще оформи крайната позиция на евродепутатите. Нейн член е и Катарина Барли, която е някогашен обществен и правосъден министър на Германия.
 Журналист: Групата на ГЕРБ в Екологичен потенциал излъга в изказването си Журналист: Групата на ГЕРБ в Екологичен потенциал излъга в изказването си
Срамно изказване на групата на ГЕРБ в Екологичен потенциал. По-долу е изказването, със заглавие „ В Европейския парламент осъдиха потреблението на бе...
„ Темата е доста значима изключително след съвещанието за обстановката в България на нашата мониторингова група за наблюдаване на върховенството на закона. То беше обезпокоително освен във връзка с наличието, само че и на реакцията на държавното управление, което разгласява изцяло погрешна информация за обсъжданото – същинска подправена вест “, заявава пред БТв Барли.
Тя не прецизира коя информация има поради, само че от образеца й излиза наяве, че засяга съвещанието за България при закрити порти предишния петък в подгрупа на Комисията LIBE. След него се появиха спорни информации кой е предложил дебата – мониторинговото група, както твърди представител от институцията, или българският основен прокурор Иван Гешев, както твърди прокуратурата. Остава отворен и въпросът кой е осъдил „ потреблението на бесилки, чували и ковчези по време на митингите в България “ – дали представителите на българските управляващи или евродепутатите, които обаче се въздържаха от коментар поради решението да не се оповестява наличието на срещата.
От българското държавно управление декларират, че не са разгласили никаква информация от дебатите в Комисията по цивилен свободи LIBE, защото по гледище на Европейския парламент, полемиката е била закрита. Точно след седмица страната ни още веднъж ще е в центъра на внимание на същата комисия, като в нея ще взе участие и заместник-председателят на Европейска комисия Вера Юрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР