Заместник-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов каза след консултациите

...
Заместник-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов каза след консултациите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ще обявим намеренията си, след като получим мандата

Заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов сподели след консултациите при президента Радев, че партията ще разгласи желанията си, откакто получи мандат за сформиране на държавно управление.

Йорданов напомни, че по Конституция първият мандат ще бъде даден на ГЕРБ и още веднъж сподели, че Има Такъв Народ ще се придържа към законовите процедури.

В консултациите от втората по бройка група в Народното събрание участваха нейният ръководител Тошко Йорданов, зам.-председателят на Народното събрание Виктория Василева и депутатът Филип Станев.

„ Ако държавното управление на ГЕРБ-СДС не бъде признато в българския парламент, в случай че въобще бъде импортирано, отговорността идва при вас “, сподели при започване на срещата Радев. И продължи:

„ Затова аз се надявам да чуя вашите планове, вашата подготвеност за сформиране на държавно управление, при какви условия вие бихте съставили държавно управление, каква е вашата ценностна рамка, вашата граница на компромис, доста значимо - вашият разговор, който се надявам вие към този момент водите с другите парламентарни групи за условия и форма на поддръжка на едно такова държавно управление “.

„ Вие вървите безусловно по закон, който е дълг на президентската институция и благодарим по тази причина, че го вършиме “, отвърна Тошко Йорданов.

„ Ние, като политическа мощ, също мислим да вършим това - да съблюдаваме конституцията и законите такива,каквито са. Да, Народно събрание има законодателна самодейност, то може да трансформира законите и това е неговата роля, само че сега законите, такива, каквито са ще би трябвало да бъдат спазвани от всички, без значение дали им харесва или не “, добави той.

Както при започване на консултациите с ГЕРБ, по този начин и с представителите на Има Такъв Народ, президентът Радев очерта провокациите пред страната: усложнената среда за сигурност, пандемията, икономическата и обществената рецесия, внасянето на ефикасен План за възобновяване и резистентност в период пред Европейската комисия.

Той акцентира, че обстановката постанова образуване на устойчиво държавно управление и се обърна към представителите на Има Такъв Народ с думите: „ Към вас са вперени упованията на жителите “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР