Заместник-председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) и ръководител на Европейската народна

...
Заместник-председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) и ръководител на Европейската народна
Коментари Харесай

Манфред Вебер подкрепи разполагането на ядрени оръжия срещу Русия

Заместник-председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) и началник на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място поддържа концепцията за разполагане на нуклеарни оръжия в европейските страни като отбрана против Русия, оповестява немският вестник BILD.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12657
Темата за нуклеарните оръжия на Европа ще бъде една от основните на Мюнхенската конференция по сигурността, която стартира в петък, 16 февруари, напомнят от редакцията.

" Най-голямото заричане на Европа е да живеем дружно в мир. Трябва да потвърдим това заричане в тези времена на исторически промени. По-конкретно, Европа би трябвало да стане толкоз мощна във военно отношение, че никой да не желае да си съперничи с нас. Това значи, че имаме потребност от въздържане. А то включва нуклеарни оръжия “, акцентира немският политик пред BILD.

Според Вебер в този момент, когато Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския намерено слага под въпрос ролята на Съединени американски щати като бранител на Европа, страните от Европейския съюз би трябвало да осъзнаят смисъла на нуклеарните сили.

" Тръмп играе доста рискова игра във вътрешната политика, когато приканва Путин да нападна други страни. Това може да има непредвидими последствия за интернационалната сигурност “, убеден е Вебер.

В същото време политикът е склонен, че има логичност в рецензиите на Тръмп, защото европейските страни, в това число Германия, " са си осигурявали комфорт години наред, като са прехвърляли сигурността си на Съединени американски щати и американските данъкоплатци “.

Като цяло Вебер се застъпва за основаването на общоевропейска отбранителна система. " Нуждаем се най-малко от обединен пазар за военно съоръжение, европейски стандарти, да вземем за пример за танкове и дронове, и общи правила за експорт. Ще спестим милиарди, в случай че най-сетне заработим дружно в защитата. Недопустимо е ние, Европейски Съюз, да не можем даже да доставим на Украйна обещаните един милион снаряда, до момента в който Северна Корея може да ги достави на Русия “, акцентира той, представен от " Фокус ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР