Заместник председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че за последните

...
Заместник председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че за последните
Коментари Харесай

Дончев към некоалицията: Крайно време е да напуснете тези светове и да слезете на земята

Заместник ръководителят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи, че за последните три години в България са се провели избори 10 пъти. Това съгласно него е разделило обществото.

“За миналите три години се явявахме 10 пъти на избори. На всеки 4 месеца приблизително в България се е провеждал някакъв избор. И се потвърди, че този режим изрично предозира демокрацията. Не се случва нищо. Ама нищо! В допълнение – този режим на непрекъснати избори озлоби хората едни против други, раздели обществото ”. Това съобщи заместител ръководителят на ГЕРБ Томислав Дончев по време на Националното заседание на партията във Велико Търново.

 ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Дончев уточни, че ГЕРБ са получили “неприлично предложение ” – да поддържат кабинет на ПП-ДБ. Този избор по думите му е бил доста тежък, поради подозренията, които по-късно стават истина – от позиция на качеството на ръководство на този кабинет.

“Ние сме на кръстопът, изправени сме пред нелек избор. Имаме три благоприятни условия. Първата е скапваме сглобката. С всички произлизащи последствия и тези контракции на демокрацията да не родят нищо. Вторият вид е нещата да продължат, както до момента. Е, този вид го няма. Това е единственото несъмнено. Че нещата няма да продължат, както до момента. И третият вид предстои на много сериозна полемика. На първо място бих присъединил ръководещите да скъсат с рефлекса ръководещите да не упражняват политическа принуда. Имаме държавно управление не да му се радваме, че го има. То би трябвало да работи. След това – имаме дълъг лист с условия, в това число натурализъм на бюджета. Уважаеми некоалиционни сътрудници от некоалицията! Крайно време е да напуснете тези светове, не знам, дали са цифрови или не, и да слезете на земята. Време е да започнете да вършите нещо! И на второ място – да се държите възпитано! ”, съобщи Дончев.

Дончев направи послание и към кметовете в залата:

“Уважаеми сътрудници, ние няма да позволим да ви трансфорат в декоративни кметове. Трета година българските общини и българските жители нямат никакво в допълнение финансиране – нито европейски средства, нито целеви дотации. Няма! Искам да имате късмет да работите за хората ”, написа epicenter.bg.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР