Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ

...
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

Цветанов обсъди важни теми с посланика на Египет

Заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов през днешния ден организира работна среща с посланика на Египет у нас Нейно превъзходителство Манал ел Шинауи, стана ясно от негов пост във " Facebook ". Разговаряхме за двустранните връзки сред България и Египет, както и за тематики свързани със сигурността, противодействието на тероризма и методите за справяне с имигрантските потоци. Посланик Шинауи показа, че в Египет има 5 милиона бежанци, от които 500 хиляди са от Сирия.

Тя акцентира, че бежанците в Египет се интегрират в обществото и получават достъп до обучение и опазване на здравето. По данни на Фронтекс, от септември 2016 година няма данни за имигранти, минали нелегално средиземноморската граница на Египет и влезнали в Европа.

Посланик Шинауи изрази удовлетворение от сформирането на Групата за другарство с Египет в Народното събрание и дефинира това като добра основа за усилване на съдействието сред двете страни в разнообразни сфери.

В края на срещата с посланичката се обединихме и към извода за значимостта на разговора с Европейски Съюз за постигането на действителни резултати за сигурността в района.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР