Заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията

...
Заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията
Коментари Харесай

Цветанов взе участие във възпоменателна церемония в Централната софийска синагога

Заместник-председателят на ГЕРБ и водач на парламентарната група на партията Цветан Цветанов взе участие в тържествената възпоменателна гала в Централната софийска синагога във връзка 76-годишнината от неповторимия акт на спасяването на българските евреи по време на Втората международна война. Това оповести Цветанов в профила си във "Фейсбук ". В компанията на Цветанов беше и заместник-външният ни министър Георг Георгиев.

,,За мен бе голяма чест довечера да участвам на тържествената възпоменателна гала в Централната софийска синагога във връзка 76-годишнината от неповторимия акт на спасяването на българските евреи по време на Втората международна война. Тогава България отхвърля да се подчини на хитлерова Германия и да експулсира 50 000 български евреи към лагерите на смъртта'', написа той.

,,На събитието довечера участваха публични лица от България и Държавата Израел, както и представители на управленията на международни еврейски организации. В Централната софийска синагога бе и президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер. В рамките на събитието бе подписан Меморандум за съдействие и партньорство „ Заедно за България. Заедно за Европа " против езика на омразата. Организацията на евреите в България "Шалом " по традиция връчи своите годишни награди "Златен Шофар " на заместник-министъра на външните работи и народен координатор за битката с антисемитизма Георг Георгиев, който е и ръководител на Младежи ГЕРБ, на посланика на Държавата Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан и на посланика Съединени американски щати в България Н. Пр. Ерик Рубин. В края на възпоменателната гала всички присъстващи се насладихме на магическото осъществяване на световноизвестния цигулар маестро Марио Хосен'' заяви още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР