Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова оцени усилията на екипа

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова оцени усилията на екипа
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Йоурова се запозна с механизма за разследване на главния прокурор

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова оцени напъните на екипа на министъра на правораздаването Крум Зарков за законодателните промени, свързани с промяната на правосъдната система и по-специално със основаването на механизма за отчетност и надзор на основния прокурор, оповестиха от  Министерство на правораздаването .

Тя акцентира, че Европейската комисия чака тези старания да продължат и да се увенчаят с приемане на основните промени в Наказателно-процесуален кодекс, Закон за съдебната власт и други закони.

" Навременното приемане на тези промени е значимо за реализиране на задачата за дефинитивно закриване на Механизма за съдействие и оценка, за осъществяване на уговорките в Националния проект за възобновяване и резистентност и за позитивен отчет за България в границите на хоризонталния Механизъм за господство на правото на Европейски Съюз, ", сподели заместник-председателят Йоурова.

Министър Крум Зарков и заместник-председателят на Европейска комисия Вера Йоурова организираха видеоконферентен диалог. По време на срещата двамата разискаха още постигнатите досега резултати и целите на Министерството на правораздаването през идващите месеци.

" Законопроектите ще бъдат импортирани още в първия работен ден на новия парламент ", безапелационен бе министър Зарков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР