Заместник-председателят на борда на директорите на Газпром заяви, че САЩ

...
Заместник-председателят на борда на директорите на Газпром заяви, че САЩ
Коментари Харесай

Газпром: САЩ се облагодетелстват от енергийната криза

Заместник-председателят на борда на шефовете на " Газпром " съобщи, че Съединени американски щати са измежду главните печеливши от актуалната енергийна рецесия.

„ Цените на комуналните услуги порастват, а с тях и общественото напрежение. Енергетиката на Европа не може да издържи на високите пазарни цени. Европейците са привикнали с удобни условия на енергийно обилие, обезпечени от вноса на газ от Русия по дълготрайни контракти, удобни за потребителите “, сподели Олег Аксютин, заместник-председател на Борда на шефовете на " Газпром ".

 
Съединените щати се подредиха измежду най-облагодетелстваните страни от актуалната обстановка. Компресираният природен газ от Съединените щати не съумя да се конкурира на европейския пазар при постоянни условия заради високата си себестойност. Днес виждаме забележителен растеж на доставките на сбит природен газ от Съединените щати за Европа.
Олег Аксютин

Според Аксютин, обстановката в Европа " явно единствено ще се утежнява ", до момента в който " европейските водачи не бързат да подхващат градивни ограничения за превъзмогване на рецесията ".
Европа е изправена пред сериозна енергийна рецесия, която оказва напън върху бюджетите на семействата и единствено след няколко седмици може да докара до режим на тока и затваряне на производства.
Мнозина икономисти към този момент вещаят криза.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР