Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка. За това стана ясно

...
Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка. За това стана ясно
Коментари Харесай

Заместник-омбудсманът е подал оставка

Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка . За това стана ясно при започване на днешното пленарно съвещание в Народния съвет /НС/, откакто ръководителят Росен Желязков прочете писмо от омбудсмана Диана Ковачева , в което упорства за освобождението й, предадоха от „ Труд “.

„ Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова са прекъснати, считано от през днешния ден 27 март, по отношение на подадена от нея оставка “ , заяви Желязков.

Според Закона за омбудсмана Народното събрание приключва пълномощията при подадена оставка, като не се приема решение, а оставката се афишира пред Народното събрание . Заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, Георги Свиленски е попитал, дали оставката има връзка с бъдещите служебни министър председатели в страната, като се вземат поради последните промени в Конституцията.

Припомняме, че промените във висшия закон разрешават на президента да назначи за длъжностен министър-председател ръководителя на Народното събрание, шефа на Българска народна банка, ръководителя на Сметната палата или омбудсмана. Този факт значи, че описът на вероятни служебни министри-председатели се редуцира, откакто и омбудсманът Диана Ковачева е решила да освободи поста си, с цел да стане новият български арбитър в Страсбург .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР