Заместник-областният управител на Кърджали Бисер Николов изисква неправомерно от държавните

...
Заместник-областният управител на Кърджали Бисер Николов изисква неправомерно от държавните
Коментари Харесай

Караянчева: Лов на вещици в Кърджали в навечерието на изборите

 Заместник-областният шеф на Кърджали Бисер Николов изисква непозволено от държавните структури в града информация за техни чиновници, ангажирани в изборната акция. Това сигнализира регионалният координатор на ГЕРБ – Кърджали. В писмо до шефовете на 19 институции /сред които РЗИ, РЗОК, Държавен фонд " Земеделие “, Социално подкрепяне, Регионалното ръководство по обучение и др./ Николов е изискал в незабавен порядък да му дават описи с имената на хората, които са в отпуск за присъединяване в изборите.

Формалната причина е " зачестили сигнали за предизборна пропаганда в работно време “. Писмото съдържа предизвестие, че ще бъдат сезирани РИК и прокуратурата. " Не излиза наяве обаче по какъв начин човек, който е в отпуск би могъл да организира предизборна пропаганда на работното си място или в работно време, разяснява Караянчева.

" Свидетели сме на жестоко вмешателство от страна на служебните ръководещи в работата на териториалните служби и на опит за политически заплашванията в навечерието на вота “, реагира остро Караянчева. По закон лицата, регистрирани като претенденти за народни представители, са задължени да излязат в отпуск за времето на акцията, и тази информация е обществена. Всички останали са в правото си да употребяват полагаемия си отпуск по свое убеждение и да имат политически убеждения, придържайки се към разпоредбите на изборния кодекс.

" Писмото на заместител регионалният шеф на Кърджали Бисер Николов е жестоко нарушаване на Закона за отбрана на персоналните данни и Закона за отбрана от дискриминация. Погазват се демократичните свободи на жителите, застрашена е конфиденциалността на персоналните им данни и обезпечените им от Конституцията права. Случващото се е образец за очевидна дискриминация, учредена на политическа принадлежност. Налице е превишаване на пълномощията на регионалния шеф, уредени в член 31 от Закона за администрацията. Има и риск от допустима корист с персонални данни. “, разяснява още. Областният координатор на ГЕРБ – Кърджали има намерение да сезира органите на реда и Комисията за отбрана от дискриминация за дейностите на служебния държавен служител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР