Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова участва в

...
Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова участва в
Коментари Харесай

Зам.- областният Здравкова представи зони от НАТУРА 2000...

Заместник регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова взе участие в работна среща за разпространение на Европейска екологична мрежа НАТУРА 2000 по българо – турски трансграничен план. В приветствието си към форума тя посочи значимостта на зоните от НАТУРА 2000, които се намират на територията на района и неоценимото благосъстояние, което съставляват те за нас. 

Форумът бе проведен от Сдружение,,Природен Парк Сакар “. Семинарът бе част от образователно пътешестване в Хасковска област, което е част от плана,,Подготовка и промотиране на процеса за развиване на Европейска екологична мрежа НАТУРА 2000 в планина Странджа “ по Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020. Партньор на „ Природен Парк Сакар “ е  турската неправителствена организация DAYKO. Във форума участваха преподаватели от Горския Факултет на Истанбулския университет, специалисти от Национален Парк Инеада, природозащитни и юношески организации, аграрни и пчеларски асоциации от двете прилежащи страни.  Лектори бяха специалисти от Зелени Балкани, които имат водеща роля при построяването на НАТУРА 2000 в Страната, както и специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково. Сдружение,,Природен Парк Сакар “ представи  пред сътрудниците от Турция  най- значимите зони от НАТУРА 2000 на територията на Област Хасково –,,САКАР “,,,Маджарово “,,,Родопи - Източни ”,,,Язовир Ивайловград “  и,,Река Марица “.

Натрупаният опит от страна на турските сътрудници ще бъде употребен в процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз и обвързваните с това задължения за създаване на европейската екологична мрежа НАТУРА 2000, изключително в региона на Странджа и околните трансгранични региони, единомислещи бяха сътрудниците и гостите на форума.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР