Заместник-областният управител Антоний Андонов се срещна с представители на сливенския

...
Заместник-областният управител Антоний Андонов се срещна с представители на сливенския
Коментари Харесай

Областна администрация съдейства за предоставянето на подкрепа за бежанци от войната в Украйна

Заместник-областният шеф Антоний Андонов се срещна с представители на сливенския клон на Християнска черква ДАВ – България, във връзка декларираното от тях предпочитание да окажат поддръжка на бежанци от Украйна, открили се в област Сливен и нуждаещи се от обществено подкрепяне и филантропична поддръжка.

По покана на Андонов в срещата взе присъединяване Димитър Димитров, шеф група „ Миграция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен. Той осведоми, че досега 270 разселени лица от Украйна са регистрирани на територията на област Сливен, само че броят на трайно открилите се е прекомерно динамичен. „ Тези лица първо се обръщат към нас. А ние би трябвало да знаем към кого можем да ги насочваме за подпомагане при решение на техни обществени, битови, административни и други проблеми “, уточни той. От своя страна представителите на Християнска черква ДАВ – клон Сливен Яна Арангелова и Ралица Димитрова обявиха готовността на екипите си да подкрепят бежанците с продоволствия, квартири, да им спомагат при намиране на работа и настаняване на децата в учебни заведения и детски градини, както и с чисто човешка и психическа поддръжка. „ Оказа се, че логистичната помощ е доста значима за тези хора. Но дружно с това е доста значима и моралната поддръжка, всяка обществена интензивност, ориентирана към тях, даже това някой да поиграе с едно дете “, споделиха наблюденията си представителките на Християнска черква ДАВ.

В края на срещата заместник-областният шеф Антоний Андонов изрази готовността на Областна администрация да продължи да спомага на всички институции и неправителствени организации при намирането на най-хубавите решения за бежанците от войната в Украйна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР