Заместник-областният управител Антоний Андонов бе в училището в село Пъдарево.

...
Заместник-областният управител Антоний Андонов бе в училището в село Пъдарево.
Коментари Харесай

Посегателства срещу училище в котленското село Пъдарево

Заместник-областният шеф Антоний Андонов бе в учебното заведение в село Пъдарево. Повод за визитата станаха появили се в медиите и обществените мрежи сигнали за вандалски актове против образователното заведение в планинското село на община Котел.

На срещата с учителите и личния състав с изключение на Антоний Андонов участваха началникът на Районното ръководство на полицията в Котел гл. контрольор Пламен Димитров и кметът на селото Петър Петров.

Учителите описаха, че похищенията против учебно заведение " Георги С. Раковски " са от няколко години, само че след влизането в служба на новия шеф Хюсеин Моллов са зачестили. Едно техните догатки е, че някой има интерес дребното селско учебно заведение да бъде закрито. Сред осъществените вандалски актове са: неведнъж чупене на прозорците на директорския кабинет, изсипване на наподобяваща бензин течност в постройката, пукотевица с въздушна пушка по автомобила на шефа на образователното заведение и други

Училището разполага с 520 дка лична земя, само че получените от арендоването й финансови средства досега не са влагани в поправки и реновиране на учебната постройка. Лошото й положение е една от аргументите част от децата на село Пъдарево да посещават учебното заведение в Сунгурларе, докъдето ги извозва учебен рейс. От Бургаска област.

Засега аргументите и причинителите на вандалските покушения против главното учебно заведение в село Пъдарево са неразбираеми, само че следва съществено следствие. Ще се работи по няколко версии.

" Посегателството против една българска просветителна институция е съществено закононарушение. Ние няма да толерираме сходни извращения и аз мощно се надявам причинителят да бъде открит и осъден с цялата суровост на закона ", акцентира по време на срещата заместник-областният шеф Антоний Андонов.

След Пъдарево той посети и село Ябланово, с цел да се запознае на място със снабдяването на популацията с дърва за отопление. През месец ноември Антоний Андонов се срещна с жителите на селото по сигнали за закъсняващи доставки на дърва. Тогава той предложи съответно решение на казуса, което бе утвърдено както от присъстващите на срещата яблановци, по този начин и от шефа на Горско стопанство - Тича. Днес кметът на селото - Исмет Идриз, осведоми, че семействата към този момент са получили първите 5 кубика дърва и в този момент им се доставят останалите 5, от полагащите им се общо 10 кубика дърва за огрев. Той се ангажира с инспекция на единичните случаи, в които възрастни хора са останали отвън доставките досега. От своя страна заместник-областният шеф настоя, при открити случаи на семейства без дърва за отопление, по допустимо най-бързия метод да им бъдат предоставени, с цел да няма бедстващи и студуващи хора.

Кметът Исмет Идриз сезира заместник-областния шеф за рисков сектор на пътя Котел - Ябланово, където към този момент са станали няколко тежки пътни случая, и помоли за подпомагане да бъде сложена защитна мантинела на рисковата пътната права. Въпросът евентуално ще бъде подложен на вниманието на Областно пътно ръководство още на следващия ден, по време на първото за годината съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР