Заместник-началник на Граничен полицейски участък - Гюешево е уволнен за

...
Заместник-началник на Граничен полицейски участък - Гюешево е уволнен за
Коментари Харесай

Един от началниците на ГКПП у нас изхвърча от работа, след като го спипаха да шофира мъртво пиян

 Заместник-началник на Граничен полицейски сектор - Гюешево е уволнен за явяване на работа в пияно положение, като съдът в Кюстендил удостовери заповедта за дисциплинарното наказване.

Стоян З. е уволнен за нарушение, несъвместимо с етичните правила за държание на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, с което се уронва престижът на службата.

На 1 юли 2019 година, към 9-9,20 ч, в работно време, З. е управлявал в униформено облекло и очевидно нетрезво положение личния си лек автомобил " Форд Фокус " с 3.01 промила алкохол. След като не се явил на работното си място в 8,30 ч, шеф на ГПУ-Гюешево Р. Б. му позвънил два пъти на мобилния телефон. З. не дал отговор на повикванията и директният му началник уведомил шефа на РД " Гранична полиция ".

Към 9,10 ч дежурният видял гл. контрольор З. да се пробва да отключи вратата на своя кабинет. Влезли дружно и Б. попитал З. какво се е случило и за какво закъснява за работа. Той повдигал плещи и мълчал. По-късно повтарял " колата, колата потроших ". Колегата му усетил аромат на алкохол. Пак запитал какво се е случило, има ли му нещо, боли ли го, блъснал ли се е някъде. З. не давал никакви отговори.

Друг граничен служител на реда пък обяснил, че видял З. да се " занася " по пътя от портала към постройката на дирекцията. Бил със мощно набола брада и несъответстващо държание. Колегата му споделил, че началникът го търси, а З. " изръмжал, спънал се в бордюра, при което шапката му паднала ". Взел шапката и траял към постройката на дирекцията. Още няколко гранични служители на реда свидетелствали, че са видяли З. пийнал и с " безреден взор ". Когато си палел цигара, ръцете му треперили.

Друг служител на реда обяснил, че Стоян З. дошъл на служебния паркинг с колата си, която дрънчала, оказало се, че е с пукната гума. След като я оставил, тръгнал към постройката като " залитал от едната на другата страна и не можел да пази равновесие ".

Наложило се да бъде тестван с дрегер, който посочил 3,01 промила алкохол. З. отказал да го водят в Спешен център за предоставяне на кръв за разбор. Съставили му акт и бил арестуван за 24 часа. Образувано било бързо произвеждане за ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 промила.

Заради нарушаване на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, накърняването на положителното име на Групово дело " Гранична полиция ", неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата от длъжностно лице от органите на Министерство на вътрешните работи, и по тази причина, че осъщественото е несъвместимо със статута на чиновник на Министерство на вътрешните работи, е бил уволнен.

Той обжалвал, само че на първа инстанция съдът отхвърли жалбата му, като решението не е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР