Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр съобщи, че украинските

...
Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр съобщи, че украинските
Коментари Харесай

Украйна получилила пълен контрол над Балаклия

Заместник-министърката на защитата на Украйна Ханна Маляр заяви, че украинските сили най-сетне са открили цялостен надзор над град Балаклия, заяви Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Маляр разгласи за триумфа в оналайн изказване. 

Припомняме, че Министерството на защитата на Русия обявивчера, че изтегля силите си от два района в Харковска област, където украинска контраатака означи забележителен прогрес през последната седмица. Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков сподели, че войските ще бъдат прегрупирани и трансферирани от района на Балаклия и Изюм към Донецка област. Изюм беше съществена база на съветските сили в района на Харков. Конашенков сподели, че този ход се подхваща, " с цел да бъдат реализирани декларираните цели на специфичната военна интервенция за освобождение на Донбас ".

Твърдението, че силите се изтеглят, с цел да се концентрират върху Донецк, е сходно с оправданието, което Русия даде за изтеглянето на силите си от района на Киев по-рано тази година, отбелязва АП.

Междувременно водачът на така наречен Донецка национална република Денис Пушилин сподели в свое известие в " Телеграм ", че обстановката в Донецк е сложна.

Паралелно украински публични представители обявиха, че са постигнали забележителен прогрес в контраофанзивата против съветските сили в североизточната част на страната и споделиха, че украински войски са прекъснали жизненоважна линия за доставки до гореща точка на фронта.

Съобщенията последваха няколко дни на явен украински прогрес южно от втория по величина град в страната Харков и това би могло да се трансформира в най-големия триумф на бойното поле за украинските сили, откогато те осуетиха опита на Русия да превземе столицата Киев при започване на продължаващата към този момент седем месеца война, отбелязва АП.

По-рано през вчерашния ден английското министерство на защитата сподели, че счита, че украинците са напреднали до 50 километра южно от Харков и разказа съветските сили към Изюм като " все по-изолирани ". " Руските сили евентуално са били сюрпризирани. Секторът беше едва укрепен, а украинските елементи са завладяли или обкръжили няколко града ", съобщи английското министерство и добави, че загубата на Купянск съществено ще се засегне съветските снабдителни линии в района.

Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, също загатна огромен украински прогрес и по негова преценка Киев е завладял към 2500 квадратни километра в североизточния си пробив. Институтът сподели, че наподобява, че " дезорганизираните съветски сили (са били) застигнати от бързото украинско нахлуване ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР