Заместник-министърът на земеделската политика и храните на Украйна Маркиян Дмитрасевич

...
Заместник-министърът на земеделската политика и храните на Украйна Маркиян Дмитрасевич
Коментари Харесай

Украйна иска износ на блокираното си зърно чрез пристанище Констанца и интермодални теминали по Дунав

Заместник-министърът на земеделската политика и храните на Украйна Маркиян Дмитрасевич изиска Европейски Съюз да помогне за експорт на блокираното в страната му зърно посредством румънското пристанище Констанца и като сътвори интермодални терминали по Дунав. Той сподели това в изказване пред Европейския парламент в Брюксел.

Заместник-министър Дмитрасевич заяви, че преди войната Украйна е изнасяла месечно сред 5 и 6 млн. тона зърно, а в този момент максимумът може да доближи сред 2,2 и 2,4 млн.

За да се помогне с блокираните 20 млн. тона по украинските пристанища, той настоя да се прегледат опциите на логистиката на румънското пристанище Констанца, да се намерения за изпращането на спомагателни товарни кораби към пристанищата Рени и Измаил, а от румънските пристанища да бъдат изпращани горива към Украйна.

Заместник-министърът изиска също по Дунав да бъдат основани мултимодални терминали, които да бъдат свързани с водния, железопътния и пътнически превоз сред Европейски Съюз и Украйна.

Граничните пунктове би трябвало да работят непрекъснато, съобщи Дмитрасевич.

Проблемът с износа поражда и различен - със складирането на зърното, сподели още Дмитрасевич и акцентира, че в случай че общият потенциал преди началото на войната е бил 75 млн. тона зърно, в този момент той е 60 млн. поради опустошения и окупация и ще се покачва с наближаването на есента.

Той обаче беше безапелационен, че трайното решение на казуса е единствено едно.

" Единственото решение за износа на украинските артикули и попречване на задълбочаването на продоволствената рецесия е да бъдат разгромени съветските въоръжени сили и изцяло да бъдат деблокирани украинските пристанища. Никакви други ограничения като филантропични коридори няма да решат въпроса. Затова приканвам да не спирате износа на оръжие за Украйна, да не замразявате и да налагате нови наказания на Русия Беларус и на всеки, който ги поддържа. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР