Заместник-министърът на земеделието на Украйна обвини Русия в кражба на

...
Заместник-министърът на земеделието на Украйна обвини Русия в кражба на
Коментари Харесай

Украински заместник-министър обвини Русия в кражба на зърно

Заместник-министърът на земеделието на Украйна упрекна Русия в кражба на няколкостотин хиляди тона зърно от територията, която нейните войски са окупирали , оповестява Би Би Си.

Тарас Висоцки, говорейки по украинската национална телевизия, съобщи, че се опасява, че Русия може да открадне множеството от 1,5 милиона тона зърно от регионите, които в този момент са под неин надзор.

Русия не е коментирала обвиняването, само че нейните военни са понесли големи стопански загуби.

Масовият обстрел от Русия и блокадата на украинските черноморски пристанища нарушиха производството на зърно , като покачиха интернационалната угриженост по отношение на покачващите се цени на храните. Украйна е един от най-големите експортьори на зърно и растителни масла в света. Наричан е европейската кошница за самун.

Висоцки обаче увери украинците, че няма да страдат от дефицит на храна .

Товарен транспортен съд, пренасящ над 71 000 тона украинска царевица, напусна румънското пристанище Констанца в четвъртък - първият, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

Констанца се оправя с украинския експорт в румънски жест на взаимност, защото съветският флот блокира Одеса, главният експортен център на Украйна.

Зърното е извънредно сензитивен въпрос в Украйна, където доста фамилии имат горчиви мемоари от глада от 30-те години на предишния век ( " Гладомор " ) , породен от руските депортации на по-богати селяни и изземването на ферми.
 Правителството на Украйна умува по какъв начин да избави реколтата
Правителството на Украйна умува по какъв начин да избави реколтата

Обмисля се проект за поддръжка на сеитбената кампания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР