Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов посети землището между селата

...
Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов посети землището между селата
Коментари Харесай

Трети хеликоптер се включва в гасенето на пожара в района на панагюрските села Левски и Елшица


Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов посети землището сред селата Левски и Елшица в Пазарджишка област, където втори ден бушува пожар в иглолистна и смесена гора на възраст от 40 до 80 години. Огънят е засегнал аграрни земи и трайни насаждения.

Чамбов беше съпроводен от регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков.

Властите твърдят, че няма заплаха за популацията и обитаемоте места.

В момента на визитата на терен трети хеликоптер се включи в гасенето на пожара.

Пред публицистите Чамбов изрази вяра, че благодарение на третия хеликоптер огънят изцяло ще бъде овладян. Екипите ще останат на място, до момента в който пожарът бъде дефинитивно сподавен, съобщи заместник- министърът. След потушаването на огъня, ще се извърши оценка на вредите в горските масиви и със средства от страната те ще бъдат още веднъж залесени, уточни още Валентин Чамбов.

Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков изрази признателност към Военновъздушни сили за помощта при преодоляването на бедствието. Той добави, че вредите ще се правят оценка след окончателното потушаване на пожара. По думите му наличието на заместник-министър Чамбов е явен ангажимент на страната към хората от Пазарджишка област и увери, че жителите, чиито парцели и пчелни кошери са потърпевши от пожара, ще бъдат обезщетени, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР