Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов откри ловния сезон заедно

...
Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов откри ловния сезон заедно
Коментари Харесай

Заместник-министър Валентин Чамбов откри ловния сезон 

Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов откри ловния сезон дружно с представители на ловна тайфа „ Войново “ към Ловно-рибарско съдружие „ Сокол ”, Силистра. Той пожела на ловците наслука и ги прикани да съблюдават ловното законодателство, както и разпоредбите за сигурност по време на лов.

По традиция ловът в България започва във втората събота на месец август, като тази година той стартира на 13 август 2022 година Сезонът стартира с лов на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. За трета поредна година, за разлика от другите европейски страни, българските ловци, с помощта на напъните на страната, ще могат да ловуват на гургулица, като дневната норма за отстрел е до 8 бр. По искане на Европейската комисия от тази година стартира и мониторинг на този тип в страната ни.

И през тази година по време на ловните излети постоянно ще се правят инспекции от страна на виновните институции за спазването на разпоредбите за сигурност по време на лов, ограниченията за биосигурност, противопожарните правила за запазване и отбрана на горските територии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР