Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев участва в

...
Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев участва в
Коментари Харесай

Зам.-министър Стратев участва в откриването на Международното изложение „Агротика“ в Солун

Заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев взе участие в откриването на 30-то Международно ревю за селскостопанска техника, съоръжение и консумативи „ Агротика ", което се организира в Солун, Гърция. Той направи обиколка на ревюто, където му бяха показани нови модели селскостопанска техника и принадлежности, съоръжение и аксесоари, консумативи и посадъчен материал, горива, както и новаторски технологии и цифрови приложения.

В събитието участваха и гръцкият министър на развиването на селските региони и храните Лефтерис Авгенакис, министърът на земеделието, развиването на селските региони и околната среда на Кипър Мария Панайоту и министърът на земеделието, рибарството, храните и правата на животните на Малта Антон Рефало.

По време на откриването на ревюто заместник-министър Стратев съобщи, че България и Гърция споделят редица общи обичаи и характерности в региона на селското стопанство, както и доста сходни естествени и климатични условия за развиване на бранша. „ Обединени сме както от идентични проблеми, по този начин и от желанието ни да намерим способи за решаването им. Трябва да устоим на рецесии и да развиваме резистентен бранш, като се грижим за неговата икономическа непоклатимост, продоволствена сигурност, в това число благосъстоянието на заетите в селското стопанство и обезпечаването на качествени и безвредни артикули и храни ", добави заместник-министърът. Според него селското стопанство се трансформира във все по-високотехнологична промишленост, като занапред нататък ще се изисква постоянна връзка сред научни проучвания и процедура. „ Днес, повече от всеки път, би трябвало да се стремим към резистентност на бранша, спазвайки салдото сред неговите обществени, стопански и екологични аспекти ", безапелационен бе той.

Изложението „ Агротика " е най-голямото в агроикономическия бранш в Гърция и е едно от най-важните изложбени събития в Европа. При последното си издание на повърхност от 60 000 кв. м. това ревю е съумяло да притегли близо 150 000 гости и повече от 2000 изложители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР