Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните
Коментари Харесай

Новоназначения посланик на САЩ у нас връчи копия от акредитивните си писма

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивните писма на новоназначения дипломат на Съединените американски щати у нас Кенет Мертен.

Двамата събеседници разискаха опциите за задълбочаване на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати в изискванията на съществуващите районни и световни провокации. В региона на защитата и сигурността акцент бе подложен върху взаимните старания за откриването на евентуални решения за поддържане качествата на Българските военно-въздушни сили.

Оценени бяха напъните на страната ни за реализиране на енергийна диверсификация посредством стартирането в употреба на интерконектора България-Гърция, както и подхванатите дейности за диверсификация на доставките на нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “ и вероятността за създаване на нови мощности.

Специално внимание бе отделено върху нуждата от повишение на свързаността и съдействието в построяването на транспортната инфраструктура в района по оста Север-Юг, като част от подсилване на Източния фланг на НАТО.



В хода на диалога бе разискван и процесът на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване, като катализатор на нужните вътрешни промени в страната и позитивен сигнал към останалите страни от района.

Взаимодействието със Съединени американски щати за реализиране на прогрес в процеса на европейската интеграция на страните от Западни Балкани на основата на одобрените критерии и постигнатите договорености също беше във фокуса на срещата.

По отношение на реконструкцията на Украйна, акцент бе подложен върху намирането на резистентен метод, който да помогне за възобновяване на стопанската система на страната, само че без да се заплашват комерсиалните връзки в района.

В края на диалога заместник-министър Велислава Петрова пожела триумф на дипломат Мертен и изрази убеденост в по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки със Съединените американски щати във всички сфери на съвместен интерес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР