Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова даде брифинг с последна

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова даде брифинг с последна
Коментари Харесай

7 са издирваните българи след пожара на ферибота. Отвориха телефонна линия за семействата на пътниците

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова даде брифинг с последна информация за търсените българи след пожара на борда на ферибот в Йонийско море.

Общо 12 души се търсят, има данни, че 7 от тях са с българско поданство. Консулът ни в Солун се е срещнал с потърпевшите.

Има подозрения за други двама, които се търсят, само че не е изяснена самоличността им.

Сред евакуираните българи има и деца, 2 души са настанени в болница, един е интубиран поради ниска сатурация. Днес се чака да бъдат превозени до Игуменица, откъдето да продължат пътуването си до Италия или да се върнат в България.

"Българските жители могат да потърсят настояща информация за своите близки, пътували на ферибота „ Юрофери Олимпия “, на който избухна пожар, на следния телефон в Ситуационния център на Министерство на външните работи: 02 948 3051 ", съобщаха още от външното ни министерство.

За Украйна - напрежението ескалира, нашата позиция е ясна - поддържаме суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. 6 души са декларирали предпочитание при потребност да бъдат евакуирани, следва посещаване в страната на министъра Теодора Генчовска, сподели още заместник-министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР