Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев откри изложба по повод

...
Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев откри изложба по повод
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев откри изложба по повод 30 години дипломатически отношения между България и Казахстан

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев откри галерия във връзка 30-годишнината от установяването на двустранните дипломатически връзки сред България и Казахстан.

Събитието се организира на 2 юни 2022 година в Министерството на външните работи, а негови уредници са Дипломатическият институт при министъра на външните работи, Държавният културен институт и Посолството на Република Казахстан в България.

„ България има прелестни политически връзки с Казахстан. Във втората половина на годината предвиждаме и дипломатически срещи, с цел да продължим напред с развиването на нашия двустранен разговор. Радваме се и на положително отношение към българите, живеещи в Казахстан “, сподели заместник-министър Георгиев.

Гостите на изложбата бяха приветствани и от посланика на Казахстан в България, Темиртай Избастин, който също даде висока оценка на двустранните връзки. Той акцентира, че съществуват обилни триумфи във всички области от съвместен интерес и уточни, че разговорът сред двете страни се развива прогресивно.

Сред присъстващите на събитието бяха и шефът на Дипломатическия институт при министъра на външните работи Таня Михайлова, шефът на Държавния културен институт Снежана Йовева, както и задгранични дипломати и държавници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР