Заместник-министърът на външните работи се срещна днес с ръководителите на

...
Заместник-министърът на външните работи се срещна днес с ръководителите на
Коментари Харесай

Заместник-министър Иван Кондов запозна посланиците на държавите членки на ЕС с българските позиции по актуални външнополитически теми

Заместник-министърът на външните работи се срещна през днешния ден с ръководителите на посолствата на страните членки на Европейския съюз (ЕС) в България, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР). Срещата бе провежда по самодейност на Фредерик Мьорис, дипломат на Кралство Белгия у нас, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз.

В рамките на срещата зам.-министър Кондов срещна посланиците с българските позиции по настоящи външнополитически тематики. Акцент бе подложен върху целите на страната ни в европейския дневен ред като премахването на контрола по вътрешните сухопътни граници, приемането ни в еврозоната и политиката на разширение на Европейския съюз, показаха от Министерство на външните работи.

При белгийското председателство на Европейски Съюз България и Румъния бяха признати в Шенген по въздух и вода, съобщи в края на месец април посланикът на Белгия у нас Фредерик Мьорис, който показа достиженията на председателство на страната му досега пред участниците в интернационалния юношески семинар “Бъдещето на Европейски Съюз зависи от теб ”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР